Fostul prefect al judetului Iasi, Radu Prisacaru, anchetat pentru luare de mita, il acuza pe Dorin Forna ca l-a denuntat la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, in cazul unei condamnari intr-unul dintre cele n
Fostul prefect al judetului Iasi, Radu Prisacaru, anchetat pentru luare de mita, il acuza pe Dorin Forna ca l-a denuntat la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, in cazul unei condamnari intr-unul dintre cele noua dosare pe care le are la DNA Iasi. "A avut nevoie de acest denunt pentru a putea beneficia de articolul 19 din ordonanta 43 - privind DNA -, pentru a lua doar jumatate din pedeapsa in urma analizarii celor noua dosare de la DNA Iasi. Sunt nevinovat si sunt convins ca profesionistii DNA isi vor da seama ca sunt victima unei inscenari", a precizat, prin intermediul unui comunicat, Radu Prisacaru. De asemenea, fostul prefect sustine ca i-a solicitat premierului Calin Popescu Tariceanu suspendarea pe 30 de zile a raportului de serviciu, potrivit legii functionarilor publici. "Consider ca in 30 de zile procurorii DNA au timp sa studieze toate probele", a aratat Radu Prisacaru.
O luna de arest
Fostul prefect a fost arestat de Tribunalul Bucuresti, la inceputul lunii septembrie, fiind acuzat de luare de mita si complicitate la luare de mita intr-un dosar referitor la retrocedarea unui teren. Alaturi de Radu Prisacaru, dupa gratii au mai ajuns si ex-directorul ADS Iasi, Flavius Ionita, acuzat de luare de mita, precum si avocatul Cristian Toni Baltag si omul de afaceri Cristian Maftei, ambii acuzati de complicitate la luare de mita. Cei patru au intrat in atentia anchetatorilor anticoruptie in urma unui denunt formulat de Dorin Fornea, sotul decanului Facultatii de Stomatologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, Norina Consuela Fornea, in care se sustinea ca prefectul si seful ADS Iasi ar conditiona retrocedarea unei suprafete de 20 de hectare de teren. Practic, pentru a putea fi pusa in posesie, Norina Fornea, mostenitoarea terenului, trebuia sa-i dea prefectului, cu titlu gratuit, doua hectare din totalul terenului care urma sa fie retrocedat, iar directorului ADS Iasi, Flavius Ionita, unul. Anchetatorii au stabilit ca avocatul Cristian Toni Baltag si omul de afaceri Cristian Maftei au fost cei care au intermediat primirea spagii.
Cei patru au stat in arest aproape o luna, ei fiind pusi in libertate, la sfarsitul lunii septembrie, de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.