Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca a fost sunat duminica de seful statului, Traian Basescu, in legatura cu nominalizarea lui Leonard Orban la functia de comisar european din partea Romaniei. ""Trebuie sa va spun ca am fost consulta

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca a fost sunat duminica de seful statului, Traian Basescu, in legatura cu nominalizarea lui Leonard Orban la functia de comisar european din partea Romaniei.

""Trebuie sa va spun ca am fost consultati si noi. Si duminica am discutat si eu cu domnul presedinte, m-a sunat pentru aceasta propunere si noi am fost de acord"", a afirmat Marko Bela.

Cat despre portofoliul acordat comisarului din partea Romaniei, Marko Bela respinge comentariile conform carora acesta nu ar fi un domeniu serios. Conform lui Marko, in acest moment in UE sunt ""24 de limbi oficiale"" si acestora urmeaza sa li se adauge, dupa 1 ianuarie 2007, romana si bulgara. In fapt, in prezent sunt doar 20 de limbi oficiale, unele fiind comune pentru mai multe tari, iar romana si bulgara vor deveni limbi oficiale. Marko a apreciat ca, in acest caz, functia de comisar european pentru multilingvism ar putea sa aiba ""in perspectiva"" un continut foarte important, astfel incat ""cei din Romania"" sa aiba o contributie deosebita la rezolvarea problemelor de multilingvism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.