Ministerul Educatiei si Cercetarii nu va obliga sub nici o forma elevii sa poarte uniforme, intrucat prin aceasta masura s-ar ingradi comportamentul elevilor, a declarat, ieri, ministrul Mihail Hardau. "Aceasta este o problema de personalitate; noi t
Ministerul Educatiei si Cercetarii nu va obliga sub nici o forma elevii sa poarte uniforme, intrucat prin aceasta masura s-ar ingradi comportamentul elevilor, a declarat, ieri, ministrul Mihail Hardau. "Aceasta este o problema de personalitate; noi trebuie sa dezvoltam personalitatea copiilor, nu sa o ingradim. Sunt adeptul unei libertati de exprimare si imbracamintea este de fapt un mod de a te manifesta. Uniforma este in afara orizontului de acceptare, vine de undeva de sus", a argumentat ministrul. El a precizat ca, in cazul in care o grupa de copii, o clasa sau o scoala doresc sa poarte o tinuta ca un fel de blazon "care sa ii identifice pe elevi, nu ca sa-i incorseteze", pot sa poarte. "Un copil intr-o uniforma scolara se simte ca intr-o haina care il strange. Haina iti da o stare de libertate. Parca te eliberezi de ceea ce simti acasa. Acasa ti se spune mereu ce nu ai voie sa faci, la scoala la fel. Copiii au nevoie si de ceva ce este voie", a adaugat Mihail Hardau. Ministrul Educatiei a afirmat ca "si uniformele sunt frumoase daca reprezinta ceva. El a dat ca exemplu o scoala din Cluj in care copiii poarta un chipiu o singura data pe an. "Daca ar fi obligati sa poarte in fiecare zi chipiul, nu l-ar purta nici in ziua festiva. Tot ce impun adultii se percepe ca o directiva", a conchis ministrul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.