Din cauza unei greseli de exprimare strecurate pe cateva hotarari emise la Judecatoria Brezoi-Valcea, cativa bolnavi psihic foarte periculosi au fost refuzati spre internare la centrul de maxima siguranta Jebel, din judetul Timis. ""Eroarea a con

Din cauza unei greseli de exprimare strecurate pe cateva hotarari emise la Judecatoria Brezoi-Valcea, cativa bolnavi psihic foarte periculosi au fost refuzati spre internare la centrul de maxima siguranta Jebel, din judetul Timis.

""Eroarea a constat in folosirea cuvintelor internare provizorie. Asta inseamna ca apartinatorii bolnavului il pot scoate pe acesta din spital cand vor speculand termenul. Nedorind sa aiba probleme, specialistii din Timis au refuzat cazurile"", a declarat Florian Ghita, medic-sef legist al SJU Valcea.

Pacientii respectivi sunt incadrati la articolul 114 din Codul Penal, ceea ce inseamna ca sunt catalogati drept bolnavi psihic extrem de agresivi, care necesita internare obligatorie, prin hotarare judecatoreasca, sub escorta politiei. ""Desi exista aceasta hotarare, unii sunt inca acasa sau disparuti, iar eu nu pot sa ii aduc inapoi"", a precizat Janeta Popescu, seful LSM Valcea. In lipsa unui document valabil care sa asigure izolarea pentru tratament, schizofrenicii respectivi raman pierduti prin judet. Conducerea Judecatoriei Brezoi va reanaliza cazurile, pentru a modifica formularea-problema.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.