Romanii nu ar trebui sa se teama ca viata lor va suferi schimbari majore dupa ce vor deveni cetateni europeni, la 1 ianuarie 2007. Acesta a fost mesajul pe care ambasadorii a trei state care au aderat in 2004 l-au transmis la Brasov, in cadrul un

Romanii nu ar trebui sa se teama ca viata lor va suferi schimbari majore dupa ce vor deveni cetateni europeni, la 1 ianuarie 2007.

Acesta a fost mesajul pe care ambasadorii a trei state care au aderat in 2004 l-au transmis la Brasov, in cadrul unei conferinte comune de presa pe tema integrarii in Uniunea Europeana. Pe baza unor aprecieri referitoare la schimbarile care au avut loc o data cu aderarea la UE in 2004 a tarilor din care provin, ambasadorii Republicii Poloneze, Republicii Slovace si Republicii Cehe au opinat ca romanii ar trebui sa se astepte la o imbunatatire a nivelului de trai.

EXPERIENTE PROPRII. Reprezentatul Bratislavei, Jan Soth, a povestit ca integrarea in Uniune a avut un efect psihologic asupra societatii slovace. Dupa 2004, atmosfera a fost mai relaxata deoarece ""oamenii se simteau mai bine stiind ca sunt in clubul celor care garanteaza cresterea nivelului de trai"", a spus Soth, citat de Mediafax. Trimisul Pragai, Petr Dokladal, a remarcat ca poporul ceh, destul de sceptic inainte de aderare, si-a mentinut si in prezent o doza de negativism vizavi de beneficiile de a fi stat membru. ""Asteptarile noastre erau limitate. Nu asteptam miracole. Teama cea mare a oamenilor era legata de cresterea preturilor. Unele au crescut, intr-adevar, cum ar fi in sectorul serviciilor, iar altele au scazut"", a explicat Dokladal. La randul sau, ambasadorul polonez, Jacek Paliszewski, a sustinut ca dupa integrare studentii romani vor avea posibilitatea de a studia in strainatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.