Erste Bank nu estimeaza o contributie semnificativa a Bancii Comerciale Romane (BCR) la profitul consolidat al grupului in acest an, avand in vedere costurile pe care le va genera restructurarea institutiei romane de credit, a anuntat, ieri, banca au
Erste Bank nu estimeaza o contributie semnificativa a Bancii Comerciale Romane (BCR) la profitul consolidat al grupului in acest an, avand in vedere costurile pe care le va genera restructurarea institutiei romane de credit, a anuntat, ieri, banca austriaca, transmite Mediafax. Erste Bank a finalizat, la 12 octombrie, preluarea pachetului de 61,9% din actiunile BCR, platind suma de 3,75 miliarde de euro pentru preluarea institutiei de credit. Din aceasta suma, statul roman a incasat 2,2 miliarde de euro. In cadrul intalnirii anuale Capital Markets Day care a avut loc la Bucuresti la inceputul lunii noiembrie, Erste Bank a anuntat ca ar putea investi, in urmatorii trei ani, 120 de milioane de euro in dezvoltarea sistemului informatic si a retelei teritoriale a BCR si ca procesul de integrare a institutiei de credit va presupune costuri de pana la 100 de milioane de euro.
Potrivit directorului general al Erste Bank, Andreas Treichl, reorganizarea BCR va presupune separarea activitatilor de administrare a riscului de cele de creditare, precum si detasarea activitatilor din sectorul de retail de cele din sectorul corporate. In primele noua luni ale anului, Erste Bank a obtinut un profit net de 649,3 milioane de euro, in crestere cu 27,6% fata de perioada similara din 2005. Totalul activelor a crescut de la 152,7 miliarde de euro la sfarsitul anului 2005 la 162,6 miliarde de euro in luna septembrie. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.