Echipele de scafandri au reusit sa recupereze, ieri, coada elicopterului prabusit, saptamana trecuta, in lacul de acumulare de la Golesti. Coada elicopterului a fost scoasa in urma unor operatiuni complexe, care au durat aproape sase ore. Resturile c
Echipele de scafandri au reusit sa recupereze, ieri, coada elicopterului prabusit, saptamana trecuta, in lacul de acumulare de la Golesti. Coada elicopterului a fost scoasa in urma unor operatiuni complexe, care au durat aproape sase ore. Resturile contorsionate ale aparatului au fost ridicate cativa metri de pe fundul lacului cu ajutorul unui balon umplut cu aer cald, apoi au fost remorcate pana la un pod si ridicate cu o macara.
Pe de alta parte, conform locotenentului Vasile Casapu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, ieri, au continuat operatiunile de cautare a corpului mecanicului de bord Constantin Hurchi, la aceasta actiune fiind folositi zece scafandri si mai multe barci, una dintre ele fiind echipata cu un sonar. Pana la inchiderea editiei, trupul maistrului militar Constantin Hurchi nu fusese gasit.
Inmormantati cu onoruri militare
Trupurile celorlalti doi membri ai echipajului elicopterului prabusit in lacul Golesti, comandorul Adrian Marinescu si locotenentul Adrian Cioarba, au fost recuperate saptamana trecuta. Cei doi au fost inmormantati, sambata, la Cimitirul Militar Ghencea din Bucuresti, cu onoruri militare.
Reamintim ca un elicopter Puma s-a prabusit in lacul de la Golesti, saptamana trecuta, in timpul unui zbor de antrenament. La bord se aflau comandorul Adrian Marinescu, locotenentul Constantin Cioarba si maistrul militar Constantin Hurchi. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.