Tiriac Holding va dezvolta un proiect imobiliar, care va cuprinde 480 de apartamente in orasul Chitila cu o valoare de de piata estimata la 70 de milioane de euro.

Locuintele vor avea intre doua si patru camere, dar vor exista si penthouse-uri cu suprafete cuprinse intre 66-193 de metri patrati. Acestea vor fi amplasate in 48 de cladiri cu ascensoare, care vor avea intre trei si cinci etaje. Constructorul este firma germana Heberger. Ansamblul va fi dezvoltat pe un teren de 68.320 mp in patru faze, dezvoltatorii estimand ca primii locatari se vor putea muta in decembrie 2007, cea de-a patra faza urmand a se finaliza in mai 2009. Aici un apartament de doua camere va costa intre 80.000-85.000 de euro plus TVA, pret in care intra si boxa, si garajul.

Tiriac Holding ar putea derula in 2007 investitii imobiliare in valoare de un miliard de euro, a declarat Ion Tiriac la lansarea unui proiect rezidential. ""Avem terenurile si banii necesari. Suntem in cautarea unor parteneri cu experienta in domeniul imobiliar, care sa nu faca greselile pe care le-am facut noi in 30 de ani"", a afirmat Tiriac. ""Lumea are bani, dar nu mai avem ce sa construim. Totusi, piata a inceput sa se echilibreze, concurenta dintre investitorii puternici a devenit mai acerba, asa ca lucrurile incep si la noi sa fie normale"", a spus Tiriac. El a precizat ca investitiile prognozate pentru 2007 vizeaza segmentele rezidential, spatii de birouri, industrial si logistic. ""Avem nevoie de centre mari de logistica si de spatii expozitionale. Sectorul targurilor este foarte slab reprezentat in Romania fata de Occident"", a mentionat omul de afaceri.