Premierul francez, Dominique de Villepin, a convocat pentru astazi o reuniune pe tema securitatii si a transporturilor publice, in urma incendierii unui autobuz la Marsilia (sud) in timpul careia o femeie a suferit arsuri grave. Incidentul a avut loc
Premierul francez, Dominique de Villepin, a convocat pentru astazi o reuniune pe tema securitatii si a transporturilor publice, in urma incendierii unui autobuz la Marsilia (sud) in timpul careia o femeie a suferit arsuri grave. Incidentul a avut loc dupa ce un grup de adolescenti a incendiat, sambata, un autobuz din Marsilia, tanara care a suferit arsuri foarte grave fiind prima victima a violentelor care au izbucnit la un an dupa revoltele din suburbiile franceze, din 2005. Premierul de Villepin "si-a exprimat indignarea fata de acest act de violenta", avertizand ca "se vor lua toate masurile pentru ca autorii acestei infractiuni sa fie arestati fara intarziere". Seful guvernului a condamnat agresiunile impotriva mijloacelor de transport publice, care pun in pericol viata transportatorilor si a pasagerilor, precum si actele de delincventa care au avut loc in ultimele zile. Conform declaratiilor pasagerilor aflati in autobuz, in cursul serii de sambata trei adolescenti s-au urcat in autovehicul fortand usile, apoi au raspandit un lichid inflamabil si au aprins un chibrit. Atacul a avut loc intr-un cartier periferic, care "nu a fost afectat in mod special de acte necivilizate sau de violente", au afirmat pompierii. Parchetul din Marsilia a incredintat ancheta brigazii de infractiuni a politiei judiciare din oras, "avand in vedere gravitatea faptelor", a precizat o sursa din cadrul politiei. Marsilia, cel de-al doilea oras din Franta, a fost afectat grav de violentele din toamna anului trecut. Mai multe incendieri ale unor autobuze au avut loc in noaptea de vineri spre sambata, cand s-a implinit un an de la violentele inregistrate in periferii, in 2005, insa nu s-a integistrat nici o victima. In timpul violentelor de anul trecut - inregistrate intre fortele politiei si tineri de origine nord-africana - peste 10.000 de autovehicule au fost incendiate. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.