Asociatia "Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta" intentioneaza sa dea in judecata Camera Deputatilor si Administratia Prezidentiala, cerand anularea tuturor documentelor si avizelor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului pe terenul de
Asociatia "Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta" intentioneaza sa dea in judecata Camera Deputatilor si Administratia Prezidentiala, cerand anularea tuturor documentelor si avizelor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului pe terenul de langa Palatul Parlamentului. "Dupa ce Parcul Carol a fost salvat, noul Guvern a gasit o alta locatie pentru Catedrala, si anume langa Casa Poporului, dar tot cu incalcarea legii. Acel teren nu poate fi dat Bisericii gratuit, ci doar, eventual, cumparat, pentru ca este un teren de siguranta nationala, de importanta strategica. Acolo sunt niste tuneluri, niste puturi de apa strategice si alte facilitati ale serviciilor de securitate si este si un buncar. In caz de razboi, acel teren are o mare importanta. Din acest motiv, el nu a fost retrocedat fostilor proprietari, desi sunt peste 60 de cereri de retrocedare depuse la primarie", sustine Remus Cernea, directorul executiv al asociatiei. Reamintim ca, in februarie 2006, asociatia a castigat un proces cu Ministerul Culturii si Cultelor, pentru anularea unui Ordin ministerial din 2004, prin care Parcului Carol i se lua statutul de monument istoric, pentru a se construi pe acel teren Catedrala Mantuirii Neamului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.