In grupa D, AS Roma joaca acasa impotriva grecilor de la Olympiakos Pireu, iar Sahtior Donetk primeste vizita Valenciei. Daca echipa lui Cristian Chivu se afla in carti pentru calificarea in optimi, formatia antrenata de Mircea Lucescu nu prea mai p

In grupa D, AS Roma joaca acasa impotriva grecilor de la Olympiakos Pireu, iar Sahtior Donetk primeste vizita Valenciei. Daca echipa lui Cristian Chivu se afla in carti pentru calificarea in optimi, formatia antrenata de Mircea Lucescu nu prea mai poate spera decat ca va prinde locul 3, care i-ar asigura participarea in Cupa UEFA.

INTERES. Adversare in grupa D, Roma si Sahtior sunt gata sa faca afaceri in afara terenului. Cotidianul Corriere dello Sport scrie ca gruparea italiana vrea neaparat sa acorde prioritate la transferul unor tineri jucatori romani, printre cei vizati fiind ""minerii"" Razvan Rat si Ciprian Marica. Al treilea pe lista ar fi Radu Sefan, cel care este considerat ""urmasul"" lui Chivu.

CONTRACT. Pe de alta parte, presa italiana scrie ca Victor Becali s-a intalnit cu directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, pentru a discuta despre situatia contractuala a lui Cristi Chivu. Desi exista un acord de principiu, discutii mai ample nu vor avea loc mai devreme de luna ianuarie. ""Roma a stabilit sa nu aduca in discutie chestiuni contractuale cu nici un jucator si nici cu antrenorul, pentru a evita orice irosire de energie. Campionatul este lung si este destul timp sa se discute despre prelungirea contractelor unor profesionisti pe care intentioneaza sa-i tina in lot"", scrie cotidianul Il Romanista.

Vin meciurile decisive in Liga

Mai multe echipe de top, Bayern München, Liverpool sau Chelsea, pot in aceasta seara sa-si ofere biletele pentru optimi.

Dincolo de derby-ul Barcelona - Chelsea, in grupa A se joaca si Levski Sofia - Werder Bremen. Bulgarii, fara nici un punct pana acum, cu greu pot emite pretentii in fata nemtilor. Werder e lider in Bundesliga si a marcat 15 goluri in ultimele trei partide de campionat. In plus, germanii stiu foarte bine ca pot crea surpriza in aceasta grupa in care favoritele hartiei erau Chelsea si Barcelona.

GRUPA B. Bayern München si Sporting Lisabona sunt primele doua clasate in grupa B. Daca in Bundesliga au fost depasiti de Werder, bavarezii au punctaj plin in Liga. Cu o victorie in aceasta seara, Bayern pune mana pe biletele pentru optimi. In celalalt meci, Inter Milano se confrunta din nou cu rusii de la Spartak Moscova. In urma cu doua saptamani, italienii au obtinut primele trei puncte in actuala editie a Ligii chiar in partida cu ex-sovieticii. Intre timp, ""nerazzurri"" au castigat derby-ul cu AC Milan, iar acest succes are cu siguranta impact asupra moralului.

GRUPA C. In caz de victorie merge mai departe si Liverpool. Pierduti in campionat, ""cormoranii"" s-au descurcat bine in Europa. Adversara sa din aceasta seara, Bordeaux, nu mai poate spera practic decat la Cupa UEFA. Aceeasi situatie se regaseste si in celalalt meci din grupa: Eindhoven - Galatasaray.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.