Noul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, a anuntat ieri ca a reusit sa isi convinga colegii din Executiv sa suplimenteze bugetul MApN cu circa 8.400 de miliarde de lei vechi, 3.000 de miliarde provenind din bugetul Ministerului de Interne, restu
Noul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, a anuntat ieri ca a reusit sa isi convinga colegii din Executiv sa suplimenteze bugetul MApN cu circa 8.400 de miliarde de lei vechi, 3.000 de miliarde provenind din bugetul Ministerului de Interne, restul de la cel al Finantelor.

Dupa aceste redistribuiri, Apararea beneficiaza de 2,05% din PIB (7,7 miliarde RON), fata de 1,82% in bugetul initial, respectiv cu un miliard de lei noi mai mult decat bugetul pe anul in curs. Frunzaverde a sustinut ieri ca aceasta crestere va acoperi necesarul ministerului pentru prioritatile pe care le are, iar in
cursul anului viitor vor fi alocate si alte sume pentru sase programe mari de inzestrare, doua pentru fiecare categorie de forte. Presedintele Traian Basescu a criticat Guvernul pentru banii alocati Apararii, aratand, la depunerea juramantului de catre noul ministru, bugetul ""nu da Armatei nici o sansa sa recupereze ceva"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.