Majorarea tarifelor la gaze naturale va determina scumpirea energiei electrice si a energiei termice, pentru ca multe termocentrale ard gaze pentru a produce electricitate si caldura, au confirmat sefii Autoritatilor de reglementare din domeniile res

Majorarea tarifelor la gaze naturale va determina scumpirea energiei electrice si a energiei termice, pentru ca multe termocentrale ard gaze pentru a produce electricitate si caldura, au confirmat sefii Autoritatilor de reglementare din domeniile respective.

""Pretul real de producere va creste. Diferenta de pret trebuie suportata ori de autoritatea locala, ori de populatie"", a declarat Janina Preda, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile publice de gospodarie Comunala (ANRSC).

Si ""energia electrica s-ar putea scumpi de la 15 noiembrie, mai ales ca Dunarea a scazut mult in ultima perioada si termocentralele merg mai mult pe gaz"", a spus, la randul sau, Nicolae Opris, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.