PROSIT! PRIETENII STIU DE CE. ""Ce-ati dori? Un scotch, un gin, un ceai?"" La aceasta intrebare, un emigrant polonez care lucreaza in Marea Britanie va raspunde aproape sigur: Tyskie. Berea cea mai cunoscuta in Polonia a invadat pub-urile Ins
PROSIT! PRIETENII STIU DE CE. ""Ce-ati dori? Un scotch, un gin, un ceai?"" La aceasta intrebare, un emigrant polonez care lucreaza in Marea Britanie va raspunde aproape sigur: Tyskie. Berea cea mai cunoscuta in Polonia a invadat pub-urile Insulei, aceasta marca inregistrand o crestere record a vanzarilor, de 400% in ultimul an, pe segmentul bauturilor alcoolice din Regatul Unit, dupa cum relateaza The Guardian. Fiindu-le dor de casa, polonezii care lucreaza in Marea Britanie au adus astfel un profit considerabil firmei SABMiller, care detine drepturile de proprietate asupra popularei marci Tyskie. SABMiller este totodata si cel mai mare producator de bere
din Polonia, detinand 16% din piata
de profil din aceasta tara. Purtatorul
de cuvant al firmei SAB, James Crampton, isi explica astfel fenomenul polonezilor care beau Tyskie, in Regat: ""Sunt foarte loiali fata de marcile pe care le cunosc"".
Crampton confirma ca aceasta marca de bere este totusi preferata polonezilor, ea neavand aceleasi procente uimitoare la vanzari si printre grupurile de alta nationalitate. SABMiller detine si marcile Peroni sau Pilsner Urquell, pe langa berarii in Ungaria si Romania, mai informeaza cotidianul britanic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.