Zlatna si Copsa Mica vor beneficia de bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea acestor zone, grav afectate de poluare. Sulfina Barbu, ministrul Mediului, a declarat ca aceste proiecte fac parte dintr-o serie de investitii in infrastructura de m
Zlatna si Copsa Mica vor beneficia de bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea acestor zone, grav afectate de poluare. Sulfina Barbu, ministrul Mediului, a declarat ca aceste proiecte fac parte dintr-o serie de investitii in infrastructura de mediu, in valoare de 323 milioane de euro, adica 1200 milioane de lei. "Din aceasta suma va fi finantat in totalitate programul pilot pentru reabilitarea zonelor fierbinti Zlatna si Copsa Mica. Ministerul Mediului va asigura 75% din fondurile necesare realizarii modernizarii infrastructurii de apa si apa uzata in bazinul Cris, in judetul Vaslui si in Ploiesti, precum si a sistemului integrat de management al deseurilor in municipiul Iasi si Satu Mare. De altfel, investitiile se refera la realizarea sau reabilitarea de retele de apa si canalizare, precum si de asigurare a gestiunii deseurilor. La Zlatna, pe langa retelele de apa si colectare a deseurilor, se vor mai face lucrari de amenajare a raului Ampoi, de ecologizare si inlaturare a efectelor poluarii in zona industriala dezafectata, precum si lucrari de reabilitare a ecosistemului din zona. Interesant este faptul ca, la Copsa Mica, banii Ministerului Mediului vor fi folositi, pe langa realizarea unui sistem de apa si canalizare, si pentru reabilitarea fatadelor si acoperisurile cladirilor afectate de poluarea din acest oras. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.