Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a atentionat cu cod galben prefecturile a 17 judete despre inrautatirea vremii, in primele doua zile ale saptamanii, se arata intr-un comunicat
Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a atentionat cu cod galben prefecturile a 17 judete despre inrautatirea vremii, in primele doua zile ale saptamanii, se arata intr-un comunicat al MMGA. Atentionarea este valabila, in intervalul 30-31 octombrie, pentru judetele Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Ialomita, Iasi, Neamt, Suceava, Tulcea, Vaslui si Vrancea. Meteorologii prognozeaza racire accentuata, intensificari ale vantului, precipitatii mixte in est si ninsori la munte (lapovita si ninsoare in Moldova si zona Carpatilor Orientali si Meridionali; intensificari de vant in Moldova, Baragan, Dobrogea si zona montana). Astfel, vremea se va raci, mai accentuat in jumatatea de nord a tarii, iar valorile termice vor fi cu 6...8 grade sub norma climatologica a perioadei. In Moldova si estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si trecator ninsoare, iar la munte va ninge. Vantul va prezenta intensificari sustinute (50...70 km/h) la munte, spulberand ninsoarea, dar si in regiunile estice. In cursul noptii aria precipitatiilor se va restrange spre Dobrogea, iar vantul va mai slabi in intensitate.
Pentru zona litoralului, meteorologii avertizeaza ca, in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, se va inregistra vant puternic, iar marea va fi agitata intens. Potrivit unui comunicat al MMGA, vantul va sufla din directia nord-est si nord cu viteze de 14-18 m/s (rafale in jurul a 22-23 m/s). Marea se va agita gradul 4-5 la tarm si 6, temporar 7, in larg. Valurile vor atinge inaltimi de 2-4 metri la tarm si 4-7 metri in larg. Vizibilitatea va fi temporar redusa sub 1-2 mile. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.