Dupa mai multi ani in care se cufundase intr-un anonimat alarmant, rugby-ul romanesc a inceput din nou sa scoata capul in lumea buna, selectionata Bucurestiului reusind, sambata dupa-amiaza, pe stadionul Ghencea II, sa obtina o victorie importanta in
Dupa mai multi ani in care se cufundase intr-un anonimat alarmant, rugby-ul romanesc a inceput din nou sa scoata capul in lumea buna, selectionata Bucurestiului reusind, sambata dupa-amiaza, pe stadionul Ghencea II, sa obtina o victorie importanta in fata gruparii franceze Bayonne, cu scorul de 32-27 (12-17), in cadrul etapei a doua din Challenge Cup. Chiar daca puternica reprezentanta a Hexagonului a venit la Bucuresti cu gandul victoriei, mai ales ca avea si avantajul celor doua succese obtinute anul trecut in aceeasi competitie, rugbistii pregatiti de Marin Mot au reusit o evolutie foarte buna si le-au dat peste cap planurile oaspetilor, iesind victoriosi de pe terenul de joc. De altfel, disputa de pe Ghencea a fost o adevarata propaganda facuta sportului cu balonul oval, pe foaia oficiala fiind inregistrate nu mai putin de opt eseuri, cate patru in dreptul fiecarei tabere. Dornici sa obtina puncte importante in clasamentul Challenge Cup, bucurestenii au deschis scorul foarte rapid, Dascalu culcand balonul in terenul de tinta advers chiar din minutul 5. A urmat un tavalug francez greu de oprit, oaspetii marcand trei eseuri consecutive, fapt care a facut ca tabela de marcaj sa indice in minutul 30 scorul de 7-17. In prelungirea primei reprizei, selectionata noastra riposteaza puternic si Tudori inscrie un eseu superb la capatul unei actiuni colective, scorul la pauza devenind 12-17. La reluare, Mersoiu si Vlaicu readuc selectionata Capitalei in avantaj, scor 19-17, iar francezii puncteaza imediat cu un nou eseu, contracarat in numai cateva minute de doua lovituri de penalizare marcate de Vlaicu. Cu 10 minute inainte de final, Fercu ajunge sa culce din nou balonul in terenul francezilor, iar Vlaicu isi face datoria si urca scorul la 32-24, spre bucuria asistentei, care a gasit puterea sa aplaude si ultima lovitura de penalizare marcata de francezi, prin care s-a stabilit scorul final: 32-27. In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul englezilor de la Bristol, care au invins echipa galeza Newport Dragons, cu 11-7, clasamentul grupei arata astfel: 1. Bristol 9 p; 2. Newport 6 p; 3. Bucuresti 5 p; 4. Bayonne 2 p. In runda a treia, pe data de 8 decembrie, Selectionata Bucurestiului va juca, in deplasare, la Newport, in vreme ce Bayonne va primi replica liderului din Bristol.
Tiberiu RIST


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.