A fost desemnat de revista World Weightlifting ""Cel mai bun halterofil la categoria 100 kg din toate timpurile"". Fostul campion olimpic la haltere, actualmente antrenor al lotului olimpic de haltere si presedinte al Federatiei Romane de Haltere, Ni

A fost desemnat de revista World Weightlifting ""Cel mai bun halterofil la categoria 100 kg din toate timpurile"". Fostul campion olimpic la haltere, actualmente antrenor al lotului olimpic de haltere si presedinte al Federatiei Romane de Haltere, Nicu Vlad, implineste astazi 43 de ani.

""Experienta de sportiv ma ajuta mult""

""2006 a fost un an bun pentru mine, atat personal, cat si profesional. Am avut campionatele mondiale care s-au desfasurat la inceputul lunii octombrie. Ca obiectiv principal am avut calificarea a patru-cinci sportivi pentru Jocurile Olimpice din 2008. Am reusit sa calificam cinci sportivi, dar, din pacate, nu am reusit sa obtinem nici o medalie. La o competitie de calificare pentru Jocurile Olimpice, cand e vorba despre echipa trebuie sa fim un pic mai prudenti, pentru ca, daca riscam cu unul dintre sportivi care poate sa rateze cele trei miscari la unul din stiluri, automat echipa are de suferit. In ultimii ani am avut medalii la toate campionatele europene, mondiale. In acest an, singura competitie la care nu am obtinut medalie au fost aceste campionate mondiale. Avem sportivi, nu as spune ca nu. Sunt cativa care vin din urma, dar sunt tot mai putini. Sunt mai multi factori care pot explica acest lucru. In primul rand, cluburile nu-si permit sa mai investeasca financiar, nu-si permit sa participe cu mai multi sportivi la campionatele nationale, sa-i tina mai mult in pregatiri. Se limiteaza si aduc la concursuri doar pe cei care au sanse reale sa ia medalii. Eu m-am luptat cativa ani pentru a aduce si organiza in Romania un campionat de anvergura, ma refer la un campionat international. Nu am mai organizat un campionat international din 1972 si am reusit anul acesta sa obtinem organizarea unui campionat european de seniori in 2009, mai exact la sfarsitul lunii aprilie, si tot in acest an am obtinut si organizarea unui campionat mondial de juniori, in iunie 2009. Am reusit obtinerea si organizarea lor, acum mai trebuie sa demonstram ca suntem intr-adevar in stare sa le organizam.

campionate europene, mondiale, jocuri olimpice, balcaniade. Am obtinut peste tot medalii. Fiecare concurs isi are rolul lui si fiecare medalie obtinuta are farmecul ei. Mi-e greu sa spun ca una este mai altfel decat alta. Ca antrenor nu pot sa spun ca imi este foarte usor. Ca sportiv de performanta stiam exact ce am de facut ca sa obtin tot ce imi doream pe plan competitional. Acum trebuie sa gandesc pentru sportivii pe care ii antrenez, si ei nu corespund tot timpul cerintelor noastre. Nu este deloc simplu. Trebuie sa-i cunosti bine pe sportivii pe care ii antrenezi, trebuie sa fii aproape de ei, sa-i intelegi cand au probleme, sa-i ajuti. Experienta de sportiv ma ajuta mult.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.