Scriitor
Varsta: 70 de ani Scriitor roman exilat la New York, Norman Manea a fost recompensat cu Premiul Medicis pe 2006 pentru roman strain, pentru volumul ""Intoarcerea huliganului"". Manea povesteste in acest roman despre deportarea sa
Scriitor
Varsta: 70 de ani Scriitor roman exilat la New York, Norman Manea a fost recompensat cu Premiul Medicis pe 2006 pentru roman strain, pentru volumul ""Intoarcerea huliganului"". Manea povesteste in acest roman despre deportarea sa intr-un lagar de concentrare in timpul celui de-al doilea razboi mondial si despre recenta sa intoarcere in Romania, eliberata de dictatura, dar nu si de rasism sau de coruptie. El ofera in acest roman autobiografic cu o structura complexa o reflexie asupra exilului si relateaza despre un periplu tulburator de-a lungul secolului. Pentru scriitor, limba sa materna devine ultimul refugiu al unui om persecutat, exclus de regimurile totalitare, strain in propria tara ca si in tara de adoptie. Pentru distinctia obtinuta, Jurnalul National il declara pe Norman Manea ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.