""O vorba buna poate incalzi trei luni de iarna""
vechi proverb japonez Vera Mantu: ""Urmaresc de aproape 2 ani Jurnalul de bucatarie. Am aflat o multime de lucruri deosebit de interesante citind articolele din supliment, informatii care m
""O vorba buna poate incalzi trei luni de iarna""
vechi proverb japonez Vera Mantu: ""Urmaresc de aproape 2 ani Jurnalul de bucatarie. Am aflat o multime de lucruri deosebit de interesante citind articolele din supliment, informatii care mi-au trezit interesul enorm de a cauta carti de bucate pe care le citati in diversele articole. Astfel, i-am descoperit pe Negruzzi si Kogalniceanu, pe Pastorel Teodoreanu, precum si retetarul bucatarului Robert. Am facut un adevarat tur de forta sa depistez aceasta ultima carte a carei lansare ati anuntat-o mai demult. Desigur ca am cumparat si «Carticica Folositoare». Astept cu nerabdare sa pot citi si «Cartea de Bucate» a Mariei Maurer. Imi puteti spune de la ce librarie poate fi cumparata? Astept cu nerabdare raspunsul dvs.""
""Cartea de Bucate"" a Mariei Maurer poate fi comandata direct la redactie, la numarul de telefon 021.318.20.27 / interior 217, urmand a fi trimisa in colet cu plata ramburs. Raluca Petre, Sibiu: ""Pentru ca inca suntem in Postul Craciunului si tare mult as vrea sa pregatesc ceva dulce pentru copiii mei, m-ati putea ajuta cu o reteta de prajitura de post?""
Un desert usor de preparat este rulada cu gem si gris. Se amesteca 500 g faina cu un pachet de margarina, apoi se adauga putin cate putin o ceasca de sifon si doua linguri de otet. Se framanta un aluat mai moale, adaugand si restul de faina. Aluatul se lasa la rece. Intre timp se fierb 100 g gris in 300 ml apa si se adauga un pic de sare, zahar si esenta de vanilie dupa gust. Dupa ce s-a racit se amesteca bine cu gem, nuci macinate si miez de nuca de cocos ras. Cu aceasta crema se unge aluatul, se ruleaza si se coace in cuptor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.