SARBATOARE AMERICANA, STRAIE FRANTUZESTI. Milioane de americani petrec maine de Halloween, celebra sarbatoare importata ulterior de europeni, dar si de asiatici. Putini dintre cei care se vor costuma in straie care mai de care mai inspaimantatoare st
SARBATOARE AMERICANA, STRAIE FRANTUZESTI. Milioane de americani petrec maine de Halloween, celebra sarbatoare importata ulterior de europeni, dar si de asiatici. Putini dintre cei care se vor costuma in straie care mai de care mai inspaimantatoare stiu insa ca ele sunt de provenienta franceza, transmite AFP. Numarul 1 mondial in materie de masti si articole pentru deghizare este compania franceza Cesar, care furnizeaza aproape o treime din costumele fanteziste comercializate in intreaga lume. Inclusiv nume grele precum Disney sau Mattel (firma de care se leaga celebra papusa Barbie) apeleaza la Cesar, dar 90% din cifra de afaceri a companiei se datoreaza sarbatorii de Halloween. Din august pana in ajunul faimoasei zile, grupul vinde circa 10 milioane de costume de pirati, vampiri, monstri sau eroi de benzi desenate. Straiele cu care se deghizeaza petrecaretii nu sunt taiate si cusute de maini frantuzesti. Peste 80% dintre articolele Cesar sunt fabricate in China.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.