Comisia Europeana ar putea cere, la sfarsitul lui 2008, rambursarea unor ajutoare de stat in valoare totala de 1,4 miliarde de dolari de la companiile siderurgice, deoarece nici una nu si-a respectat planurile de viabilizare asumate, a declarat Petru

Comisia Europeana ar putea cere, la sfarsitul lui 2008, rambursarea unor ajutoare de stat in valoare totala de 1,4 miliarde de dolari de la companiile siderurgice, deoarece nici una nu si-a respectat planurile de viabilizare asumate, a declarat Petru Ianc, directorul in cadrul Ministerului Economiei si Comertului.

""Nici una dintre companiile monitorizate nu a atins si nu a intrat in mod constant in indicatorii de viabilitate ceruti de Uniunea Europeana"", a spus directorul general al Directiei generale de politica industriala din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Comisia Europeana este ingrijorata de situatia din industria siderurgica romaneasca, a spus Ianc, citat de NewsIn.

TERMENE. ""Pentru mine este foarte clar ca, daca la sfarsitul lui 2008, Mittal Steel Galati, Mittal Steel Hunedoara, Mechel COS Targoviste, Mechel Campia Turzii, TMK Resita si Donasid Calarasi nu-si indeplinesc planurile de viabilizare, Comisia Europeana le va cere sa dea inapoi ajutoarele de stat"", a subliniat responsabilul MEC. Potrivit acestuia, returnarea unor ajutoare de stat in suma totala de circa 1,4 miliarde de dolari va fi similara cu falimentul celor sase producatori de otel. Ianc a mai spus ca practic companiile trebuie sa respecte planurile de viabilizare asumate pentru perioada 2005-2008 si la sfarsitul lui 2008 sa atinga toti parametrii prevazuti in aceste planuri. Societatile din siderurgia romaneasca nu au atins nivelurile de productie inscrise in planurile de viabilizare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.