In costum si papuci, primarul satului Giurgiulesti ne intampina cu circumspectie. ""Ne intampina"" e mult spus, caci edilul, despre care toata lumea pe care am intalnit-o in sat n-a avut de spus macar o singura vorba buna, se misca agitat prin biroul
In costum si papuci, primarul satului Giurgiulesti ne intampina cu circumspectie. ""Ne intampina"" e mult spus, caci edilul, despre care toata lumea pe care am intalnit-o in sat n-a avut de spus macar o singura vorba buna, se misca agitat prin biroul sau spatios din Sovietul satesc (Primarie - n.r.) ca si cand noi n-am fi fost acolo. Nicolae Tornea pare nervos. Tocmai a iesit dintr-o sedinta, e ora pranzului si probabil ca are un orar strict de functionare. Isi da seama ca nu suntem de prin partea locului. Afiseaza un zambet scurt si bolboroseste ceva. Nu insistam sa elucidam mesajul. O duduie de varsta a doua, cu parul carliontat, se plimba de zor in jurul lui. Cauta printre niste dosare, fara sa ridice ochii spre oaspeti. Si-a vazut linistita de treaba pana cand primarul a dat-o afara, promitandu-i ca va veni la masa in cel mai scurt timp posibil. Doamna nu s-a recomandat si nici nu ne-a fost introdusa, dar stiam ca este ""mana dreapta"" a primarului si ca oamenii din sat ii spun ""Ceausista"", pentru rautatea sa notorie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.