Humanitas Multimedia a editat de curand un "Romanian piano trio" - Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel) - pentru a le oferi iubitorilor de muzica "Trio nr. 4 in do major, K. 548" de Mozart si "Trio nr. 2 in fa ma
Humanitas Multimedia a editat de curand un "Romanian piano trio" - Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel) - pentru a le oferi iubitorilor de muzica "Trio nr. 4 in do major, K. 548" de Mozart si "Trio nr. 2 in fa major, Op. 80" de Schumann. "Violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Razvan Suma sunt tineri solisti, laureati ai numeroase competitii nationale si internationale, tineri muzicieni ce evolueaza de ani buni pe scenele noastre de concert, pe cateva dintre importantele meridiane internationale ale muzicii. De cateva luni, spre bucuria lor, spre bucuria si folosul nostru, au considerat util a-si conjuga eforturile artistice in cadrul atat de pretios, atat de pretentios, al genului muzical cameral", afirma Dumitru Avakian despre recentul CD. Fiecare dintre cei trei protagonisti explica ce inseamna pentru el contributia la "Trio...". Razvan Suma: "Ideea de a constitui un trio, un domeniu neexploatat in Romania, m-a facut sa revin in tara. Cu totii ne-am orientat spre o cariera solo insa, in momentul in care ne unim fortele pe scena, oferim publicului de trei ori mai multa energie si sonoritati pe care doar un trio omogen le poate exprima". Horia Mihail: "Partenerul ideal pentru muzica de camera este acela care, prin ceea ce face pe scena, este in largul lui, facandu-i si pe ceilalti muzicieni sa se simta confortabil. Lucrul acesta se petrece de fiecare data cand cant alaturi de Alexandru si Razvan. Cand fac muzica de camera, ma simt ca un participant la un joc in care regulile scrise se imbina armonios cu cele nescrise, un joc in care exista un singur castigator - muzica". Alexandru Tomescu: "Fiecare dintre noi vine cu ideile si trairile sale; ceea ce ne uneste este dorinta de a atinge impreuna acea stare de catharsis muzical. In timp, prietenia care ma leaga de Horia si de Razvan a fost dublata de legatura muzicala ce se construieste intre noi cu fiecare noua repetitie sau concert. Formatia ideala este aceea in care cei trei ajung sa formeze un tot organic, simtindu-se unul pe celalalt dincolo de priviri sau semen". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.