Un barbat, acuzat ca si-a violat fetele adoptate din Romania, a fost condamnat la zece ani de inchisoare in Malta pentru coruperea sexuala a minorelor, instanta majorand cu patru ani pedeapsa aplicata initial acuzatului, informeaza Mediafax.
Ba
Un barbat, acuzat ca si-a violat fetele adoptate din Romania, a fost condamnat la zece ani de inchisoare in Malta pentru coruperea sexuala a minorelor, instanta majorand cu patru ani pedeapsa aplicata initial acuzatului, informeaza Mediafax.
Barbatul si-a agresat sexual cele doua fiice adoptate din Romania, timp de sapte ani, site-ul timesofmalta.com informand ca acesta a fost acuzat initial de infractiuni de viol asupra fetelor sale minore, fapte comise incepand cu luna mai 1998. Intr-o hotarare a magistratilor Curtii malteze de Apel, din luna martie 2005, barbatul primea o pedeapsa de sase ani pentru faptele sale, despre care judecatorii au spus ca "da fiori unei intregi comunitati".
Pedeapsa i-a fost majorata dupa ce judecatorii i-au respins recursul acuzatului, care a motivat ca cele doua fete au mintit in timpul procesului. Fetele aveau cinci, respectiv sapte ani, cand au ajuns in Malta la parintii adoptivi si au declarat, in cadrul primei audieri, ca abuzurile au inceput inca din prima zi. Cele doua au relatat cele intamplate preotului scolii, iar acesta le-a indrumat sa ceara sprijinul unei profesoare. Un alt martor care a facut declaratii la proces a spus ca tatal adoptiv al celor doua i-a povestit ca a intretinut relatii sexuale cu minorele, dar pentru ca ele l-au "provocat".
Cand documentele cazului au ajuns pe biroul procurorului general, acuzatia de viol a fost retrasa. Magistratul a stabilit ca, desi barbatul este la prima incalcare a legii, asta nu inseamna ca decizia Curtii de Justitie trebuie sa fie una ingaduitoare, ci trebuie sa tina cont si sa-i protejeze pe aceia care ajung victimele unor astfel de oameni. Acesta este motivul pentru care inculpatul a primit pedeapsa maxima pentru aceasta fapta, de sase ani de detentie. Barbatul, dar si sotia acestuia, au negat acuzatiile aduse de cele doua fete pe care le-au adoptat din Romania, si au intentat recurs pentru a scapa de pedeapsa. Tatal adoptiv sustine ca minorele au mintit, desi ele au spus ca le-a violat, medicul ginecolog care le-a examinat a spus ca amandoua sunt virgine chiar daca prezentau urmele abuzurilor. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.