"Dorinta mea cea mai mare este ca multi dintre colegii mei (membri ai Parlamentului german - n.r.) sa viziteze Sibiul anul viitor. Klaus Johannis, primarul de origine germana al Sibiului, va va prezenta un oras deschis, modern si totusi istoric. Noi,
"Dorinta mea cea mai mare este ca multi dintre colegii mei (membri ai Parlamentului german - n.r.) sa viziteze Sibiul anul viitor. Klaus Johannis, primarul de origine germana al Sibiului, va va prezenta un oras deschis, modern si totusi istoric. Noi, germanii, ar trebui sa apreciem aceste lucruri, ratificand tratatul de aderare cu o larga majoritate", a afirmat Susanne Kastner, vicepresedinta Bundestag-ului, in plenul Parlamentului german, cu ocazia ratificarii tratatului de aderare a Romaniei la UE. Declaratia Susannei Kastner vine dupa ce, cu doua zile inainte de votul desfasurat in camera inferioara a Parlamentui german asupra aderarii Romaniei la spatiul comunitar, a participat la un eveniment organizat de Ambasada Romaniei la Berlin si de Gav Scholz&Friends, in cadrul caruia a fost vernisata expozitia de fotografie "Sibiu, tanar din 1191".
Campania derulata intens in ultimele saptamani isi propune sa promoveze imaginea Sibiului atat in tara, cat si in afara. "Sibiul, sau Hermannstadt, este pana acum primul si singurul oras votat Capitala Culturala Europeana, fara sa fie situat intr-o tara membra UE. (...) Sibiul se prezinta ca un oras inovator, fiind insa constient de propriul trecut", a completat Kastner, folosind Sibiul - CCE 2007 drept exemplu si argument pentru apartenenta Romaniei la familia europeana, in sedinta plenara pentru ratificarea tratatului de aderare a tarii noastre la UE. Beneficiul imens pe care promovarea Sibiului il aduce Romaniei, in acest context, consta in primul rand in deschiderea Europei catre cultura romana, cu accente pe multiculturalitea ce caracterizeaza orasul. Sub acest concept, "City of Culture, City of Cultures - Oras al culturii, Oras al culturilor", se desfasoara de altfel intreaga campanie de promovare desfasurata de Gav Scholz&Friends.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.