Curtea de Arbitraj a Comitetului Olimpic Italian a decis vineri seara reducerea penalizarii echipelor Lazio, Juventus si Fiorentina, sanctionate la sfarsitul lunii iulie pentru implicarea in scandalul meciurilor trucate din fotbalul italian. In

Curtea de Arbitraj a Comitetului Olimpic Italian a decis vineri seara reducerea penalizarii echipelor Lazio, Juventus si Fiorentina, sanctionate la sfarsitul lunii iulie pentru implicarea in scandalul meciurilor trucate din fotbalul italian.

Initial, in urma cu trei luni, Juventus, retrogradata in Serie B, fusese penalizata cu 17 puncte, Fiorentina cu 19, iar Lazio cu 11. In urma sedintei de vineri seara, echipei Juventus i-a fost redusa penalizarea la 9 puncte, in timp ce formatiilor Lazio Roma si Fiorentina, mentinute in Serie A, li s-au micsorat penalizarile la 3 si, respectiv, 15 puncte.

PERDANTA. Singurul club pagubit a ramas AC Milan, care nu a beneficiat de clementa judecatorilor, ramanand cu minus opt puncte in clasament. ""Iata reducerea reducerilor, clasicul epilog al tuturor indignarilor cultivate in Italia"", se arata intr-un editorial din La Stampa, cotidianul torinez al grupului Fiat, care apartine familiei Agnelli, proprietara a clubului Juventus Torino. In general, presa italiana de ieri s-a aratat dezamagita de noile reduceri ale sanctiunilor acordate cluburilor implicate in imensul scandal al meciurilor trucate din fotbalul din Peninsula.

""Ne putem imagina furia suporterilor echipei Genoa"", scrie La Stampa, facand aluzie la un caz de coruptie in urma caruia clubul din Genova s-a vazut retrogradat in liga a treia, dupa ce, in acel sezon, reusise sa obtina promovarea in Serie A. Gazzetta dello Sport nu critica reducerea sanctiunilor, dar apreciaza ca ""oamenii nu vor intelege diferentele dintre primul si al treilea grad de jurisdictie disciplinara"". La sase luni de la inceputul scandalului, prima pagina a publicatiilor este impartita intre noi-
le verdicte si prestigiosul derby AC Milan - Internazionale Milano, disputata aseara. ""Putem intelege amaraciunea celor cinstiti, a celor care nu au apelat niciodata la ajutorul arbitrilor sau al asistentilor"", a notat La Repubblica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.