"Jumatate din calvarul in care ne-au impins Traian Basescu si Coalitia mincinoasa s-a consumat", i-a imbarbatat Mircea Geoana pe alesii locali ai PSD adunati, ieri dimineata la Romexpo, lasand insa sa se inteleaga ca pesedistii mai au de suportat si
"Jumatate din calvarul in care ne-au impins Traian Basescu si Coalitia mincinoasa s-a consumat", i-a imbarbatat Mircea Geoana pe alesii locali ai PSD adunati, ieri dimineata la Romexpo, lasand insa sa se inteleaga ca pesedistii mai au de suportat si cealalta jumatate a "calvarului". Presedintele PSD a sustinut ca Basescu, Tariceanu si grupurile de oligarhi din jurul lor sunt interesati de un singur lucru: controlul banului public. El a reluat apoi tema sa favorita, a "repunerii in miscare a masinariei de lupta a partidului" si a castigarii tuturor alegerilor organizate pana in 2009. Liderul PSD le-a promis primarilor ca va adopta un ton mai critic si mai incisiv fata de actuala putere, adaugand insa ca "nu vrem sa parem prea amenintatori pentru ca unui social-democrat nu-i sade bine". "Nimeni nu se joaca cu PSD, suntem prea puternici sau prea uniti (...) Ati vazut cifrele, ati vazut cat de puternici suntem", a continuat Geoana, uitand sa precizeze la care perioada face referire.
"Cu buzduganul peste falci"
Mesajului de unitate al liderului PSD i-a urmat imediat un alt mesaj al liderului grupului de la Cluj, Ioan Rus, care a facut referire la luptele interne din partid. Mai mult, Rus l-a sfatuit pe Geoana sa ia pilda de la voievozii care rabdau cat rabdau, dupa care ii chemau pe boieri si "ii loveau cu buzduganul peste falci". Fara a da nume, Rus l-a atacat indirect pe Sorin Oprescu, caruia i-a transmis ca trebuie sa treaca proba alegerilor si nu pe cea a intrigilor. "Am invatat sa nu ma mai deranjeze foarte tare spusele unor colegi. Conflictele pe care le propaga ei afecteaza atmosfera partidului, imaginea noastra publica. Ar trebui sa stie de la noi ca degeaba sunt atenti doar la ambitiile personale si aud doar voci din urechea interna: <<Vreau sa fiu sef>>", a spus vicepresedintele PSD. In final, liderul social-democrat a sustinut ca nu exista un razboi intre grupul de la Cluj din partid si cel de la Bucuresti si ca nu se poate lua dupa zvonuri in ceea ce priveste eventuala candidatura a lui Sorin Oprescu la presedintia partidului. Intrebat daca Oprescu ar fi mai carismatic si mai capabil decat Geoana, Rus a raspuns : "Ca medic da, ca politician nu stiu, urmeaza sa decida un Congres", a adaugat el.
Vanghelie: "Nu stiu nici sa conduca, nici sa fure"
In continuare, presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie a spus foarte mandru ca actualii guvernanti sunt niste "prosti care nici nu stiu sa fure", dar sunt uniti, ceea ce nu s-a intamplat in PSD in cazul lui Marian Oprisan. El i-a indemnat pe social-democrati sa renunte la luptele interne, sustinand ca actualii guvernanti "nu reprezinta o putere, dar stiu ce au de facut, fata de noi, care suntem o putere si nu stim sa ne coordonam". Vanghelie s-a aratat foarte suparat ca PSD a consacrat sintagma de "baron local". "Ce inseamna un baron local?", a intrebat presedintele executiv PSD Bucuresti. "Aceasta sintagma cu baron local trebuie s-o scoatem din capul cetatenilor. Trebuie sa spunem clar ca a fost pusa de conducerea partidului nostru si a fost gresita, dom'le, a fost gresita! O lansare gresita de baroni locali! Cine e baron local din aceasta sala? Ce inseamna baron local?", a intrebat revoltat Vanghelie. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.