Daniel Prodan, directorul sportiv al FRF, a declarat ieri, in cadrul conferintei de presa prilejuita de lansarea programului "Rasismul strica fotbalul", ca federatia nu este de acord cu unele declaratii si manifestari ale lui Gigi Becali, patronul St
Daniel Prodan, directorul sportiv al FRF, a declarat ieri, in cadrul conferintei de presa prilejuita de lansarea programului "Rasismul strica fotbalul", ca federatia nu este de acord cu unele declaratii si manifestari ale lui Gigi Becali, patronul Stelei. "FRF si-a mai exprimat pozitia in acest caz. Nu suntem de acord cu acest comportament si cu acest limbaj al domnului Gigi Becali in unele momente, dar pacatul mare este ca nu federatia hotaraste, ci Comisia de Disciplina este cea care se poate exprima, noi nu avem nicio putere. Comisia este independenta", a spus Prodan, parand astfel reticent fata de amanarea dictata joi de catre respectivul for in cazul lui Becali. Alaturi de fostul international, la evenimentul de ieri au mai participat Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, si Valeriu Nicolae, director executiv la European Roma Grassroots Organisation, acestia anuntand ca la meciurile din Liga I copiii de mingi vor purta tricouri inscriptionate cu sloganul campaniei, iar echipele vor iesi de la vestiare purtand un banner cu acelasi mesaj. Csaba Ferenc Asztalos a confirmat cu aceasta ocazie ca CFR Cluj a depus un memoriu si la sediul consiliului, dupa ce principalul finantator al Stelei, Gigi Becali, a afirmat ca formatia clujeana este un club de unguri. "Gigi Becali a negat ca ar fi culpabilizat intreaga comunitate, ci ca are probleme cu o anumita persoana (n.r. probabil cu Arpad Paszkany, patronul lui CFR Cluj). I-am sugerat sa declare public asta, dar totusi nu se justifica violenta de limbaj. CNCD il poate sanctiona pe Gigi Becali doar cu amenda contraventionala. Paralel cu sesizarea de la Comisia de Disciplina s-a depus un memoriu si la CNCD. Vom audia partile. Pentru CNCD ar fi benefic ca FRF sa se pronunte in aceasta situatie", a afirmat Asztalos. Seful CNCD a apreciat ca manifestarile rasiste de pe stadioane s-au rarit. "Salut eforturile facute de partenerii nostri, in special de FRF, iar Comisia de Disciplina a sanctionat manifestarile rasiste, in returul campionatului trecut. In ultima perioada aceste manifestari s-au imputinat, cred ca este un semn de normalitate", a comentat Asztalos. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.