Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost gasit, in noaptea de joi spre vineri, in timp ce dormea la volanul masinii sale, care avea motorul pornit, in mijlocul unei intersectii. Mai multi martori au declarat ca Nicu
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost gasit, in noaptea de joi spre vineri, in timp ce dormea la volanul masinii sale, care avea motorul pornit, in mijlocul unei intersectii. Mai multi martori au declarat ca Nicusor Constantinescu a adormit la volan, in timp ce astepta la semafor. Seful Consiliului Judetean Constanta a dormit aproximativ 40 de minute, el fiind recunoscut de cativa trecatori care au anuntat Politia. La fata locului s-au deplasat mai multi politisti, precum si apropiati ai lui Constantinescu, care au reusit sa il scoata pe acesta din masina doar dupa ce au spart un geam. Nicusor Constantinescu, despre care, conform Mediafax, mai multi martori au spus ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a fost urcat imediat intr-un taxi care a plecat de la fata locului.
Cadere de energie
Presedintele Consiliului Judetean Constanta a negat, ieri, atat declaratiile martorilor conform carora s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice, cat si faptul ca ar fi adormit la volan. Nicusor Constantinescu a spus ca a oprit masina intrucat a "simtit" ca i se face rau, a dat un telefon ca sa cheme "colegii in ajutor", dupa care, in asteptarea lor, s-a intins, in masina, pe spate, ca sa se odihneasca si a adormit. "Am oprit pentru ca mi-a venit rau, am 130 de kilograme", a spus Constantinescu, precizand ca sufera de spondiloza. "Medicii mi-au spus ca am avut o saptamana foarte grea, ca am fost foarte obosit, am fost in Danemarca cu o echipa de handbal, am zburat 48 de ore si trebuie sa ma odihnesc", a explicat seful Consiliului Judetean Constanta.
Acesta a refuzat sa spuna ce colegi a sunat atunci cand i s-a facut rau, precizand insa ca nu a fost vorba despre cineva din PSD. Constantinescu a precizat ca respectivii colegi l-au dus la un medic, "nu are importanta care", si nu la o clinica sau la un spital. El a mai mentionat ca medicul i-a luat tensiunea care era "normala, 14 cu 8". "Mi-a spus ca de la spondiloza ar fi posibil sa am o manifestare de cadere de energie", a adaugat presedintele Consiliului Judetean Constanta.
Intrebat fiind de ce nu i s-au recoltat probe pentru stabilirea alcoolemiei de catre IML, Constantinescu a raspuns: "Dar daca nu am incalcat nici o lege, ce dovada vreti, sa ma duc singur ca nebunul sa imi iau probe?"
Insistentele ziaristilor l-au enervat, la un moment dat, pe Nicusor Constantinescu: "Ba fratilor, dar trebuia sa mor ca sa ma credeti? Ma, dar sunteti culmea, vreti sa imi faceti si programul, sa va spun si de cate ori ma culc cu nevasta-mea...ma fratilor, dar chiar nu va este jena?".
Testat in conditii ilegale
Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost verificat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.
Cu toate acestea, adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, comisar Adrian Rapotan, sustine ca testul la care a fost supus Constantinescu nu a fost realizat in conditii legale. "Un politist a mers acasa la Nicusor Constantinescu si i-a facut acest test. Nu s-a prezentat insa cu un alt coleg sau cu un martor, asa cum ii cer ordinele MAI in astfel de situatii", a spus Rapotan.
Acesta a mai precizat ca cei sase politisti care au ajuns la masina in care se afla Nicusor Constantinescu sunt cercetati si risca sa fie concediati. "Ar fi trebuit sa anunte Serviciul de ambulanta si descarcerarea, lucru pe care nu l-au facut. Sunt audiati pentru ca vrem sa aflam care este varinta lor", a declarat adjunctul IPJ Constanta.
Moda Basescu
Incidentul in care a fost implicat Nicusor Constantinescu a fost comentat atat de presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, cat si de liderul PSD, Mircea Geoana. Mazare a precizat ca, intrucat se afla in Bucuresti, nu cunoaste amanunte despre ceea ce s-a intamplat, dar a precizat ca Nicusor Constantinescu are probleme cu inima.
In schimb, Mircea Geoana a afirmat ca, daca se va dovedi ca Nicusor Constantinescu a consumat alcool si s-a urcat la volan, va trebui sa raspunda in fata legii. "Nu stiu daca s-a simtit rau si daca e asa ii doresc sanatate - sau daca a abuzat de alte substante sau lichide si atunci va trebui sa se lamureasca cu legea. Dar se pare ca e la moda un stil in Romania: daca presedintele Romaniei conduce baut, ce mai vrei de la un presedinte de Consiliu Judetean?", a spus liderul PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.