Masinile parcate neregulementar pe arterele principale ale Bucurestiului vor fi ridicate de Primarie, pentru recuperarea autovehiculelor proprietarii fiind nevoiti sa plateasca cel putin 1.000 de lei, reprezentand o taxa de "eliberare" a automobilulu
Masinile parcate neregulementar pe arterele principale ale Bucurestiului vor fi ridicate de Primarie, pentru recuperarea autovehiculelor proprietarii fiind nevoiti sa plateasca cel putin 1.000 de lei, reprezentand o taxa de "eliberare" a automobilului ridicat, potrivit unei initiative municipale. Municipalitatea Bucurestiului intentioneaza sa angajeze o firma specializata care sa ridice masinile stationate neregulamentar pe arterele principale ale orasului, automobilele care blocheaza cai de acces catre zone de resedinta sau institutii publice, precum si cele care nu respecta dispozitiile de eliberare a carosabilului emise de Primarie in caz de inundatie sau ninsoare. Masura ar urma sa fie aplicata de anul viitor, potrivit proiectului de hotarare, ce va fi supus dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Astfel, potrivit initiativei municipale, masinile stationate neregulamentar pe arterele principale ale Capitalei vor fi ridicate de firme specializate, selectionate de municipalitate in urma unei licitatii. Masinile vor fi transportate intr-un depozit special amenajat, care sa fie la o distanta de cel mult sapte kilometri de locul in care au fost ridicate. Pentru recuperarea masinilor, proprietarii acestora vor fi nevoiti sa achite o "taxa de eliberare a vehiculului" in valoare de 1.000 de lei pe zi. In afara de aceasta taxa, proprietarii masinilor vor trebui sa achite o amenda pentru parcare ilegala, precum si contravaloarea operatiunilor de ridicare, transport si depozitare a automobilului. Astfel, un sofer neglijent risca sa plateasca in jur de 1.500 de lei pentru parcarea neregulamentara a masinii. Taxa de "eliberare" a masinii va intra in contul municipalitatii, amenzile in contul Politiei, iar costurile de transport si depozitare a masinii in contul firmei care se va ocupa de acest serviciu.
Zone restrictionate
Restrictiile de stationare se aplica pentru zona delimitata de strada Turda-Bd. Maresal Averescu-Bd. Maresal Prezan-Bd. Aviatorilor-Bd. Mircea Eliade-strada Ceaikovski-strada Barbu Vacarescu-Sos. Stefan cel Mare-Sos. Mihai Bravu-Calea Vacarestilor-Sos. Oltenitei-Sos. Viilor-strada Constantin Istrate-Sos. Progresului-strada Geniului-Sos. Grozavesti-Sos. Orhideelor-Calea Giulesti-Pasajul Grant-strada Turda. Vor fi ridicate, de asemenea, masinile stationate neregulamentar pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Ion Mihalache, Bd. Marasesti, Bd. Expozitiei, Sos. Chitilei, Calea Grivitei, Sos. Virtutii, Bd. Iuliu Maniu, strada Drumul Taberei, strada Brasov, Bd. Timisoara, Calea Rahovei, Calea 13 Septembrie, Bd. Ghencea, Sos. Giurgiului, Bd. Camil Ressu, Bd. Theodor Pallady, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Constantin Brancusi, strada Lucretiu Patrascanu, Sos. Pantelimon, Sos. Iancului, Bd. Ferdinand, Sos. Colentina, Bd. Lacul Tei, strada Doamna Ghica. Potrivit initiativei municipale, in restul orasului "se aplica ridicarea masinilor ca masura complementara pentru incalcarea reglementarilor privind oprirea si stationarea in dreptul altui vehicul stationat pe partea carosabila, in zona trecerilor de pietoni, zonele de preselectie si in intersectii, in zona statiilor mijloacelor de transport public". Centrul Capitalei - zona in care este interzisa stationarea masinilor - este tranzitat zilnic, potrivit studiilor de trafic, de peste 100.000 de autoturisme, insa zonele Piata Victoriei, Piata Romana, Universitate si Unirii ofera numai 12.000 de locuri de parcare. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.