Au venit in vizita la noi in redactie cativa elevi din comuna braileana Surdila Greci. Unii vor sa devina ziaristi, asa ca i-au transmis lui Traian Basescu, prin intermediul nostru, cateva intrebari. Copiii din comuna Surdila Greci (judetul B

Au venit in vizita la noi in redactie cativa elevi din comuna braileana Surdila Greci. Unii vor sa devina ziaristi, asa ca i-au
transmis lui Traian Basescu, prin intermediul nostru, cateva intrebari.

Copiii din comuna Surdila Greci (judetul Braila) traiesc asa cum, poate, traiesc multi oameni simpli de la tara. Au si ei visuri, planuri, dorinte, dar, peste toate astea, au o modestie curata, calitate pe care nici macar nu isi dau seama ca o poseda. Si mai au marinimia pe care au aratat-o lumii atunci cand ea, ""lumea"", a avut nevoie de ajutor.

SUFLETISTI. Copiii din Surdila Greci au strans bani pentru victimele devastatorului tsunami. Asa au vrut ei, iar actiunea de colectare a unor fonduri de intrajutorare s-a numit ""Sa-i ajutam sa zambeasca pe copiii din Asia"". Au strans aproape doua milioane si jumatate de lei vechi. Pentru unii, o suma ca asta nu e nimic altceva decat un maruntis, pentru altii este aproape o avere daca stai sa te gandesti ce mult conteaza o punga cu pufuleti sau o eugenie la desert. Si n-a fost prima lor actiune de genul asta. Au adunat banuti si pentru sinistratii inundatiilor sau pentru alti copii din comuna, napastuiti. ""Braileni de nota 10"" scrie pe diploma pe care au primit-o din partea Ministerului Educatiei.

CONCISI. Zilele trecute au venit la Bucuresti, in vizita la noi, la redactie. Au ""scos"" in luna iunie revista scolii, Orizonturi, editata in cadrul subproiectului ""Viitorul Scolii - Viitorul Comunitatii"".

LA PRIMA VEDERE. Au vazut, au intrebat, au luat notite si au decis ca le place meseria de jurnalist


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.