Un fals avocat a fost retinut fiind acuzat ca sprijinea o grupare de escroci care obtineau credite de la diferite banci folosind documente false. Ancheta in acest caz a inceput dupa ce politistii au obtinut informatii conform carora o banca din Capit
Un fals avocat a fost retinut fiind acuzat ca sprijinea o grupare de escroci care obtineau credite de la diferite banci folosind documente false. Ancheta in acest caz a inceput dupa ce politistii au obtinut informatii conform carora o banca din Capitala urma sa fie prejudiciata de un grup de escroci, care intentiona sa obtina credite. In urma cercetarilor, oamenii legii au stabilit ca cel care facilita obtinerea creditelor false este Columb Ovidiu Dan, care, in momentul retinerii, a declarat ca este avocat, membru al Baroului Constitutional. Procurorii au verificat aceasta informatie, constatand ca ea nu se confirma si ca barbatul retinut nu este avocat. La perchezitia efectuata la locuinta falsului avocat, anchetatorii au descoperit sase carti de munca in alb si doua completate, precum si 16 stampile apartinand mai multor societati comerciale, care erau folosite nelegal. Barbatul este cercetat pentru falsificare de documente.
Inselaciune
Procurorii i-au identificat si pe ceilalti membri ai gruparii din care facea parte si Columb Ovidiu Dan. Claudia T. este cercetata pentru tentativa la inselaciune si uz de fals. Anchetatorii au stabilit ca aceasta a solicitat, in data de 17 octombrie, de la o banca din Capitala, un credit de consum personal, in valoare de 13.000 de lei. Ea s-a folosit de o adeverinta de salariu si un carnet de munca falsificate, prin care atesta vechimea in munca si veniturile obtinute de la o societate comerciala. Ceilalti doi membri ai gruparii, George I. si Daniela M., sunt acuzati de complicitate la tentativa de inselaciune. Cei doi au ajutat-o atat pe Claudia T., cat si alte persoane, dandu-i falsului avocat bani in schimbul obtinerii documentelor false. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.