Celebritatea dobandita in cei peste 10 ani de cariera le-a adus membrilor trupei Zdob si Zdub un nou motiv de mandrie: au devenit emblema Republicii Moldova. In cadrul seriei de documentare ""New Europe"" (Noua Europa), realizata de cercetatoru

Celebritatea dobandita in cei peste 10 ani de cariera le-a adus membrilor trupei Zdob si Zdub un nou motiv de mandrie: au devenit emblema Republicii Moldova.

In cadrul seriei de documentare ""New Europe"" (Noua Europa), realizata de cercetatorul si scriitorul Michael Palin si care va fi difuzata de BBC Prime din 2007, zdubii sunt simbolul Moldovei.

Rockerii au acceptat cu bucurie sa fie filmati la ei acasa, mai precis in ograda familiei Bejenaru (celebrii ""bunica"" si ""bunicul"") din Valeni. Zis si facut! In septembrie, Michael Palin si-a adus echipa, iar zdubii instrumentele si microfoanele. Ce a urmat? Un concert spectaculos, al carui public a fost format din oamenii de televiziune, gazde si toti locuitorii satului, ademeniti de etno-rock. Cat il priveste pe realizatorul emisiunii, acesta a fost fascinat de dansurile pe covorul tesut la mama acasa si intins in curtea bunicii care bate doba, de muzica, dar si de bucatele delicioase pregatite oaspetilor: ""ciorba de peste (pentru care s-a pescuit mult in raul Prut), rata cu taietei de casa, branza, legume proaspat stranse din gradina si, desigur, vin de casa"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.