Romania nu va putea beneficia de fonduri structurale in primele sase luni ale anului viitor, deoarece nu au fost finalizate procedurile de accesare a programelor postaderare, a declarat, ieri, ministrul de stat pentru activitatile din domeniul mediul
Romania nu va putea beneficia de fonduri structurale in primele sase luni ale anului viitor, deoarece nu au fost finalizate procedurile de accesare a programelor postaderare, a declarat, ieri, ministrul de stat pentru activitatile din domeniul mediului de afaceri si IMM, Bogdan Pascu, citat de Mediafax. "Programele si normele de aplicare prin care se vor derula fondurile structurale urmeaza sa fie finalizate pana la jumatatea anului viitor, urmand sa fie operationale din al doilea semestru al anului 2007", a spus Pascu, la un seminar pe tema activitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). El a apreciat ca IMM-urile ar trebui sa profite de acest interval de timp si sa se informeze cu privire la modalitatile de accesare a fondurilor. "Cred ca eforturile trebuie sa vina din partea IMM-urilor, dar si a Guvernului, sa informeze firmele mici si mijlocii in legatura cu aceste proceduri", a afirmat Pascu. Secretarul de stat in Ministerul Integrarii Europene Leonard Orban a aratat ca intarzierea accesarii fondurilor postaderare nu are loc doar in cazul Romaniei, intrucat procedurile sunt stabilite la nivelul Uniunii Europene.
Uniunea Europeana va aloca Romaniei, in urmatorii sapte ani, fonduri structurale de aproape 20 de miliarde de euro (aproximativ trei miliarde anual). In perioada 2004-2006, Romaniei i-au fost alocati prin fonduri de preaderare (ISPA, SAPARD si Phare) circa trei miliarde euro, bani care insa nu au fost absorbiti in totalitate. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.