Condimentarea mancarurilor cu piper si curry contribuie la eliminarea kilogramelor in plus? Adevarat. Substantele care dau gustul picant al acestor condimente stimuleaza metabolismul si grabesc arderile de grasimi.
Mierea are proprietati calmante si sedative? Adevarat. Un pahar cu ceai sau lapte caldut, indulcit cu miere, ne ajuta sa adormim mai repede. De asemenea, pentru combaterea insomniei pot fi facute bai cu miere si conuri de brad: in apa de baie se adauga un saculet cu conuri de brad si o jumatate de pahar cu miere.
Caderea parului este un fenomen normal toamna? Adevarat. Daca in organism nu exista carente de fier sau tulburari hormonale, atunci caderea a
70-80 de fire de par zilnic este un lucru normal in lunile de toamna.
Avitaminozele sunt cauzate de lipsa vitaminelor din dieta, dar si de unele afectiuni intestinale? Adevarat. In cazul afectiunilor tubului gastro-intestinal, asimilarea vitaminelor este ingreunata, ceea ce poate duce la aparitia avitaminozelor, chiar si in conditiile unei diete bogate in vitamine.
Pilulele contraceptive nu sunt recomandate fetelor sub 20 de ani? Fals. Contraceptivele pot fi administrate inca din adolescenta. Multe fete au nevoie de contraceptive inca de la aparitia menstruatiei - 12-13 ani. Pilula zilnica le regleaza menstruatia
si contribuie la disparitia acneei
si a pilozitatii excesive.