Grefa de penis a fost efectuata in premiera in China. De ce este o experienta aproape ratata chiar daca marimea organului este obsesie a barbatului veche de cand lumea? Raspunsul a fost formulat deja. Nu de chirurgi, ci de psihologi. E

Grefa de penis a fost
efectuata in premiera
in China. De ce este
o experienta aproape ratata chiar daca marimea organului este obsesie
a barbatului veche
de cand lumea?

Raspunsul a fost formulat deja. Nu de chirurgi, ci de psihologi. Este extrem de dificila acceptarea psihica pentru pacient, au spus psihologii.
Prima grefa de acest gen a avut loc la 21 septembrie anul acesta in China. Pacientul este un barbat de 44 de ani, cu membrul amputat in timpul unui accident rutier. Organul a fost prelevat de la un tanar de 22 de ani, aflat in moarte cerebrala. Interventia chirurgicala a durat sapte ore, fara incidente. Profesorul Jacques Tostain, urolog, explica: ""Aceasta operatie nu este o experienta tehnica. Structurile anatomice ale organului genital masculin sunt voluminoase. Aceasta nu are nimic comun cu grefa de fata, de exemplu"". Urogolii au ocazia de a face reimplantari de membru dupa amputari. Ei au practica acestui tip de microchirurgie. Atunci de ce este aceasta operatie o premiera? Raspunsul: Pentru ca psihologic este foarte dificil de acceptat. Dovada: barbatul a cerut el insusi dupa 14 zile de la operatie retragerea grefei de organ.

VIRILITATE. Nu trebuie omise traumatismele suportate de pacient. Primul: extirparea membrului. Asa cum se stie, penisul este un simbol foarte puternic al virilitatii. Acestui barbat i-a fost afectat tocmai acest simbol al masculinitatii. Apoi, i-a fost afectata identitatea lui sexuala. Al doilea traumatism il reprezinta chiar grefa: noul penis. Pacientul se afla in situatia acceptarii unei noi masculinitati. Unii chiar au facut paralela pana la un punct cu homosexualitatea: acceptarea in corp a unui penis strain. O situatie ciudata.

ACCEPTAREA. Una dintre fazele cele mai dificile ale oricarei grefe este acceptarea organului de pacient. Dificultatea este si mai mare daca este vorba de un organ ""la vedere"", exterior, comparativ cu transplantul de organe interne.

Pentru ca acceptarea grefei sa fie mai usoara, pacientul ar trebui pregatit inainte de efectuarea interventiei chirurgicale. Este un proces complex, dar nu suficient.

PREGATIRE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.