De cand s-a nascut, un baietel din Craiova nu s-a putut bucura de copilarie. Cei noua ani s-au scurs chinuitor pentru Mihaita. O operatie in China i-ar implini visul ce i se citeste in priviri cand merge in parc: sa se joace si el ca si ceilalti copii.

Pe cand era insarcinata, Mihaela Dinca visa cu ochii deschisi: cum se va juca impreuna cu fiul ei, cum ii va spune prima oara ""mama"", cum va fi prima zi de scoala a prichindelului. Pana acum, nici unul din aceste visuri simple de parinte nu i s-a implinit. ""Baietelul meu, Mihaita, nascut la data de 12 mai 1997, sufera de o boala foarte cruda, tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale, survenita in urma suferintei de la nastere hipoxie - scaderea cantitatii de oxigen in tesuturi - si aplicarea forcepsului. Aceasta boala il imobilizeaza la pat, rapindu-i bucuria copilariei, de a face primii pasi, de a se juca si de a putea rosti macar cuvantul «mama»""

SACRIFICII. De cand baiatul avea patru luni, mama a observat ca nu-si putea tine singur capul, plangea tot timpul si nu manca. In urma investigatiilor medicilor, i-a fost pus diagnosticul nemilos. Cu toate acestea, parintii s-au zbatut si se zbat in continuare pentru orice sansa: kinetoterapie, fizioterapie, acupunctura. Amandoi sotii lucreaza pentru a avea bani pentru medicamente, vitamine, pampers. ""Platim cu 4 milioane jumate femeia care sta cu el cand noi suntem la munca. Ajutorul social la care Mihai are dreptul e de doar trei milioane. Are nevoie de multe, mititelul"", spune emotionat tatal.

Citeste si:

Pentru Mihaita, un transplant cu celule OEC, obtinute din bulbi olfactivi fetali, ar fi sansa vietii. Transplantul se realizeaza la o clinica din China, la Centrul de Cercetare Xishan, unde baiatul a obtinut o programare in februarie 2007.

Visul unei mame de a-si vedea copilul alergand in parc e remunerat scump, peste puterile financiare ale celor doi soti: 25.000 de dolari. Rezultatul ar fi insa nepretuit pentru copilul care nu s-a jucat niciodata. ""Fiul meu intelege tot, inclusiv faptul ca nu este la fel ca si ceilalti copiia€¦"", spune mama. ""De cate ori privesc in ochii lui curati, de cate ori i se lumineaza chipul angelic cu un zambet, corpul imi este traversat de un fior, spunandu-mi ca nu am facut tot ce este omeneste posibil pentru el. De aceea, va rog din tot sufletul sa nu ramaneti indiferenti la strigatul nostru de ajutor!""