De cand s-a nascut, un baietel din Craiova nu s-a putut bucura de copilarie. Cei noua ani s-au scurs chinuitor pentru Mihaita. O operatie in China i-ar implini visul ce i se citeste in priviri cand merge in parc: sa se joace si el ca si ceilalti copi

De cand s-a nascut, un baietel din Craiova nu s-a putut bucura de copilarie. Cei noua ani s-au scurs chinuitor pentru Mihaita. O operatie in China i-ar implini visul ce i se citeste in priviri cand merge in parc: sa se joace si el ca si ceilalti copii.

Pe cand era insarcinata, Mihaela Dinca visa cu ochii deschisi: cum se va juca impreuna cu fiul ei, cum ii va spune prima oara ""mama"", cum va fi prima zi de scoala a prichindelului. Pana acum, nici unul din aceste visuri simple de parinte nu i s-a implinit. ""Baietelul meu, Mihaita, nascut la data de 12 mai 1997, sufera de o boala foarte cruda, tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale, survenita in urma suferintei de la nastere hipoxie - scaderea cantitatii de oxigen in tesuturi - si aplicarea forcepsului. Aceasta boala il imobilizeaza la pat, rapindu-i bucuria copilariei, de a face primii pasi, de a se juca si de a putea rosti macar cuvantul «mama»""

SACRIFICII. De cand baiatul avea patru luni, mama a observat ca nu-si putea tine singur capul, plangea tot timpul si nu manca. In urma investigatiilor medicilor, i-a fost pus diagnosticul nemilos. Cu toate acestea, parintii s-au zbatut si se zbat in continuare pentru orice sansa: kinetoterapie, fizioterapie, acupunctura. Amandoi sotii lucreaza pentru a avea bani pentru medicamente, vitamine, pampers. ""Platim cu 4 milioane jumate femeia care sta cu el cand noi suntem la munca. Ajutorul social la care Mihai are dreptul e de doar trei milioane. Are nevoie de multe, mititelul"", spune emotionat tatal.

Pentru Mihaita, un transplant cu celule OEC, obtinute din bulbi olfactivi fetali, ar fi sansa vietii. Transplantul se realizeaza la o clinica din China, la Centrul de Cercetare Xishan, unde baiatul a obtinut o programare in februarie 2007.

Visul unei mame de a-si vedea copilul alergand in parc e remunerat scump, peste puterile financiare ale celor doi soti: 25.000 de dolari. Rezultatul ar fi insa nepretuit pentru copilul care nu s-a jucat niciodata. ""Fiul meu intelege tot, inclusiv faptul ca nu este la fel ca si ceilalti copiia€¦"", spune mama. ""De cate ori privesc in ochii lui curati, de cate ori i se lumineaza chipul angelic cu un zambet, corpul imi este traversat de un fior, spunandu-mi ca nu am facut tot ce este omeneste posibil pentru el. De aceea, va rog din tot sufletul sa nu ramaneti indiferenti la strigatul nostru de ajutor!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.