Pirelli Tyre a deschis ieri la Slatina, o fabrica de anvelope de inalta performanta pentru autoturisme premium si pentru vehicule de teren. Reprezentantii companiei estimeaza o productie maxima de 4,5 milioane anvelope anual, cu o forta de munca de c
Pirelli Tyre a deschis ieri la Slatina, o fabrica de anvelope de inalta performanta pentru autoturisme premium si pentru vehicule de teren. Reprezentantii companiei estimeaza o productie maxima de 4,5 milioane anvelope anual, cu o forta de munca de circa 1000 de persoane. Investitia se ridica la 170 de milioane euro. "Slatina se afla intr-o pozitie strategica cheie fata de pietele din vestul si estul Europei, unde marile fabrici de automobile isi sporesc tot mai mult capacitatea de productie. Cota de export a anvelopelor produse in Romania va depasi 90%", se arata intr-un comunicat al Pirelli Tyre. Pana la finele anului in curs, societatea si-a propus o productie de 300.000 de anvelope, urmand ca in 2007 fabrica sa produca doua milioane de unitati. Compania italiana apreciaza ca Europa Centrala si de Est va fi in urmatorii ani una din pietele de referinta, previziunea de crestere a cererii fiind de peste 10% pe an. Reprezentantii Pirelli sustin ca unitatea de la Slatina e proiectata sa ajunga una dintre cele mai mari fabrici de anvelope din lume. Pe langa activitatea de productie, Pirelli va dezvolta la Slatina o platforma de servicii logistice, informatice si comerciale. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.