Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala fata de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, pentru abuz in serviciu, intr-un nou dosar in care au mai fost puse sub invinuire alte doua persoane, pentru aceleasi fapte.
Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala fata de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, pentru abuz in serviciu, intr-un nou dosar in care au mai fost puse sub invinuire alte doua persoane, pentru aceleasi fapte. Oprisan, Mircea Diaconu, vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, si Valeria Teodorescu, director economic in cadrul CJ Vrancea, sunt acuzati ca au prejudiciat Consiliul cu importante sume de bani. Camera de Conturi a judetului Vrancea a stabilit, in urma unui control, raspunderea acestora materiala ca persoane fizice, dar decizia a fost contestata de cei trei care si-au angajati avocati pe care i-au platit din fondurile Consiliului Judetean Vrancea.
Pana in momentul de fata, anchetatorii DNA le-au prezentat invinuirile doar lui Mircea Diaconu si Valeria Teodorescu. Marian Oprisan a refuzat sa se prezinte in fata procurorilor si a declarat ca nici nu va face acest lucru. In aceste conditii DNA a stabilit ca presedintele Consiliului Judetean Vrancea va fi adus cu mandat. "Avand in vedere ca, fiind citat, invinuitul Marian Oprisan nu a dat curs citatiei, anuntand ca nici nu se va prezenta la DNA pentru a lua cunostinta de invinuirile care i se aduc in respectivul dosar, procurorii anticoruptie au emis un mandat de aducere, conform art.183 din Codul de procedura penala", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.
"O incercare de manipulare"
In replica, Marian Oprisan a precizat ca nu a primit nici o citatie, iar comunicatul transmis, ieri, de DNA este o incercare "ordinara" de manipulare a opiniei publice din partea unui procuror. Seful CJ Vrancea sustine ca cel care manevreaza opinia publica este procurorul-sef al sectiei de combatere a infractiunilor conexe si a infractiunilor de coruptie, Florian Tulus. "Nu am primit nici o citatie de la DNA. De cate ori am fost solicitat de DNA, prin citatie, telefon sau fax, m-am prezentat la ora si locul stabilit de DNA. Este o incercare de manipulare a opiniei publice si apartine procurorului sef Florian Tulus, acelasi procuror care a inceput hartuirea mea ca lider PSD inca din anul 2005. Este procurorul care mi-a respins toate probele si cel care a confirmat rechizitoriul prin care am fost trimis abuziv in judecata", a spus Oprisan. El a negat ca si-ar fi platit avocatul din banii Consiliului Judetean, precizand ca Dan Drosu Saguna, presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, a dat "o noua dovada portocalie", trimitand acest dosar DNA. "In realitate, atat eu, cat si Mircea Diaconu si Valeria Teodorescu am respectat legea si am incheiat contracte individuale cu avocatii, contracte pe care le-am platit cu banii personali si putem face oricand si la orice ora dovada acestui fapt", a mai mentionat presedintele CJ Vrancea.
Plangere la CSM
Oprisan a anuntat ca va face plangere la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva procurorului Florian Tulus. "Pentru hartuirea permanenta la care sunt supus de DNA, institutie subordonata unui ministru al PD, doamnei Monica Macovei, ma voi adresa cu plangere Consiliului Superior al Magistraturii impotriva procurorului sef de sectie Florian Tulus.
De asemenea, voi sesiza toate autoritatile abilitate interne si internationale si organizatiilor pentru protectia drepturilor omului", a mai declarat Oprisan, care a tinut sa precizeze ca se va prezenta la DNA daca va fi citat, asa cum a facut-o de fiecare data cand a fost citat legal. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.