In ultimul numar al revistei americane Neurology este publicat un studiu care demonstreaza ca declinul creierului, asociat batranetii, poate fi stopat. Persoanele care mananca legume cel putin de doua ori pe zi au creierul mai tanar cu aproximat
In ultimul numar al revistei americane Neurology este publicat un studiu care demonstreaza ca declinul creierului, asociat batranetii, poate fi stopat.

Persoanele care mananca legume cel putin de doua ori pe zi au creierul mai tanar cu aproximativ cinci ani, comparativ cu persoanele care nu au acest obicei culinar. Dintre legume, spanacul si brocoli par sa fie in top, deoarece ele contin o cantitate apreciabila de vitamina E, un antioxidant care ne protejeaza de agresiunea toxinelor. In general, legumele contin o cantitate mai mare de vitamina E, comparativ cu fructele. Si din acest punct de vedere mai mult legumele decat fructele combat declinul creierului. Legumele sunt consumate de regula cu uleiuri sub forma de salate, care ajuta organismul sa absoarba vitamina E si alti antioxidanti valorosi, a declarat unul dintre autorii studiului Martha Clare Morris, cercetator la Universtiatea Rush din Chicago.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.