Persoanele care mananca legume cel putin de doua ori pe zi au creierul mai tanar cu aproximativ cinci ani, comparativ cu persoanele care nu au acest obicei culinar. Dintre legume, spanacul si brocoli par sa fie in top, deoarece ele contin o cantitate apreciabila de vitamina E, un antioxidant care ne protejeaza de agresiunea toxinelor. In general, legumele contin o cantitate mai mare de vitamina E, comparativ cu fructele. Si din acest punct de vedere mai mult legumele decat fructele combat declinul creierului. Legumele sunt consumate de regula cu uleiuri sub forma de salate, care ajuta organismul sa absoarba vitamina E si alti antioxidanti valorosi, a declarat unul dintre autorii studiului Martha Clare Morris, cercetator la Universtiatea Rush din Chicago.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
5 jocuri de jucat cu copiii în zilele ploioase
Sursa: garbo.ro
-
Oana Radu a pierdut în instanță în fața fostului soț, Cătălin Dobrescu!...
Sursa: kudika.ro
-
Patronatele Bancare și federațiile sindicale au semnat noul Contract Colectiv...
Sursa: futurebanking.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Soarele răsare din Vestul României: Județul Arad pregătește un nou parc...
Sursa: wall-street.ro