Democratii au reluat in aceste zile tema anticipatelor, sustinand ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu ar fi fost de acord asupra declansarii alegerilor inainte de termen. Discutia ar fi avut loc miercuri dimineata, in cadrul intalnirii de la
Democratii au reluat in aceste zile tema anticipatelor, sustinand ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu ar fi fost de acord asupra declansarii alegerilor inainte de termen. Discutia ar fi avut loc miercuri dimineata, in cadrul intalnirii de la Guvern dintre presedinte si premier, neexcluzandu-se posibilitatea ca anticipatele sa fie organizate fie concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, fie dupa acestea. Subiectul alegerilor inainte de termen a fost vanturat cu insistenta de PD in ultimele saptamani, vicepresedintele Radu Berceanu sustinand la un moment dat chiar ca democratii ar fi dispusi sa-i garanteze premierului Calin Popescu Tariceanu inca doi ani in fruntea Guvernului daca va accepta alegerile inainte de termen. Si atunci, ca si acum, liberalii au negat cu tarie ca in Alianta s-ar fi dezbatatut alegerile anticipate.
Liberalii neaga
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a spus ca subiectul anticipatelor nu a fost discutat la intalnirea Basescu - Tariceanu. El a mentionat a spus ca, inaintea unei astfel de decizii, liberalii si democratii trebuie sa stabileasca daca vor candida pe liste comune. El a argumentat ca PNL inca mai asteapta un raspuns de la PD in ceea ce priveste participarea pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European. In opinia lui Bogdan Olteanu, nu se poate vorbi despre alegeri, nici anticipate, nici la termen, decat dupa introducerea sistemului de vot uninominal. Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a sustinut ca subiectul alegerilor anticipate il "plictiseste" si il "jeneaza". El a mentionat ca nu stie daca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au discutat despre alegeri anticipate, dar a aratat ca Romania este singura tara in care, inca de a doua zi de dupa alegeri, a inceput sa se vorbeasca despre alegeri anticipate. "In toate tarile democratice, cand incepe o discutie despre alegeri anticipate, ea se soldeaza destul de repede cu alegeri anticipate sau nu", a opinat liderul PNL. El a apreciat ca subiectul alegerilor anticipate "este o chestiune cam ca fuziunea dintre PNL si PD" si ca exista niste oameni care reiau aceasta tema, "in timp ce mai repara drumuri sau mai fac niste licitatii". In opinia lui Antonescu, "este o greseala din partea PNL faptul ca accepta sa discute cu jumatati de masura". "Primul-ministru a spus de cateva ori ca intelege ca pe angajamentele electorale, pe investitura data de Parlament, sa-si duca programul pana in 2008, restul sunt discutii pentru oameni care nu au ce face", a explicat Crin Antonescu.
PD: "Noi le vrem, ei nu"
"PNL si PD se inteleg pe tema alegerilor anticipate ca surzii cu mutii", a comentat, la Cluj, vicepresedintele PD, Radu Berceanu. "Noi le vrem si ei nu le vor. Am spus impreuna cu colegii de la PD ca anticipatele ar fi bune. Daca nu se doresc, nu le facem. Fara liberali nu le putem face, dar nici singuri nu putem", a declarat, intr-o conferinta de presa, Radu Berceanu. El sustine ca democratii considera ca fiind bune alegerile anticipate, in timp de liberalii cred contrariul. "Dansii au niste argumente, noi altele. Nu vreau sa creada cineva ca ar fi o cearta", a spus vicepresedintele PD. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.