Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) a anuntat ieri ca regreta confuzia creata de catre Ministerul Sanatatii in jurul Programului de diabet si al eliberarii medicamentelor anti-diabetice orale de catre farmaciile cu circuit deschis, si atrage ate
Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) a anuntat ieri ca regreta confuzia creata de catre Ministerul Sanatatii in jurul Programului de diabet si al eliberarii medicamentelor anti-diabetice orale de catre farmaciile cu circuit deschis, si atrage atentia "cu fermitate, ca farmaciile nu pot returna banii pe care acestia - pacientii - i-au platit pentru medicamentele care au pret de referinta". "Medicamentele care au fost eliberate cu contributia personala a pacientilor sunt medicamente care nu sunt incluse in vechiul program, pentru care exista echivalent gratuit si pentru care pacientul, care opteaza pentru acest medicament, trebuie sa plateasca o diferenta de pret. Aceasta diferenta de pret nu este fixata de farmacii si nu poate fi modificata de catre acestea. Diferenta de pret a fost stabilita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - CNAS - si este introdusa in programele de gestiune cantitativ-valorica ale farmaciilor, furnizate de catre aceasta institutie. Eliberarea catre bolnavii de diabet a acestor medicamente cu contributie personala, care nu sunt curpinse in program, este o facilitate acordata de CNAS pacientilor, care acum pot sa achizitioneze si alte medicamente, care nu sunt in program, la un cost scazut, care reprezinta diferenta dintre pretul de referinta si pretul lor de vanzare. Mai mult, aceasta diferenta a fost negociata de CNAS cu producatorii de medicamente in beneficiul pacientilor, ea fiind redusa considerabil", precizeaza Colegiul Farmacistilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.