Liderul grupului parlamentar al PNL Crin Antonescu a declarat ieri, ca Mircea Cosea si Liviu Campanu se vor desparti de PNL in cazul in care documentele oficiale ale CNSAS vor arata ca acestia au colaborat cu Securitatea. Antonescu a spus ca PNL aste
Liderul grupului parlamentar al PNL Crin Antonescu a declarat ieri, ca Mircea Cosea si Liviu Campanu se vor desparti de PNL in cazul in care documentele oficiale ale CNSAS vor arata ca acestia au colaborat cu Securitatea. Antonescu a spus ca PNL asteapta documentele oficiale de la CNSAS in cazul celor doi si a precizat ca exista o hotarare a Delegatiei Permanente a PNL, potrivit careia toti colaboratorii fostii Securitati se vor desparti de PNL fie prin demisie, fie prin excludere. Liderul PNL a precizat ca in cazul lui Campanu "este o situatie speciala" pe care PNL o va discuta, dupa ce va vedea actele speciale referitoare la acesta. "Cred ca ceea ce pentru domnul Cristi Radulescu (PD-n.r.) , cu doldora de declaratii, e contributie patriotica, pentru noi este turnatorie securista", a opinat Antonescu. In alta ordine de idei, CNSAS va organiza in perioada octombrie-decembrie 2006 o expozitie comemorativa despre miscarile anticomuniste care au avut loc in Romania, in toamna anului 1956, stabileste o hotarare adoptata miercuri de Guvern. Expozitia "Printre randuri" va avea la baza documente din arhiva CNSAS si materiale ale altor detinatori de arhive, filme, fotografii, harti, marturii audio. Pentru realizarea acestei expozitii, CNSAS este sustinut de Ministerul Culturii si Cultelor. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.