Camera inferioara a Parlamentului de la Berlin (Bundestag) a votat ieri in favoarea proiectului legii de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza Rompres. Din 551 voturi exprimate, 529 de membri ai B
Camera inferioara a Parlamentului de la Berlin (Bundestag) a votat ieri in favoarea proiectului legii de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza Rompres. Din 551 voturi exprimate, 529 de membri ai Bundestagului au votat in favoarea proiectului de lege, 12 impotriva, iar 10 s-au abtinut.
Romania si Bulgaria nu vor fi membri "de rangul al doilea" ai Uniunii Europene dupa aderarea lor la blocul comunitar, la 1 ianuarie 2007, au declarat membri ai Partidului Social-Democrat german, inaintea votului. Ei au calificat drept inadecvate relatarile din presa potrivit carora Romania si Bulgaria nu ar trebui acceptate ca membri cu drepturi depline in UE. "Bulgaria si Romania nu vor fi membri <<de rangul al doilea>> dupa aderare Ne bucuram pentru cele doua tari si pentru eforturile lor intense pe calea aderarii", au afirmat social-democratii germani.
Comisia pe probleme UE din Bundestag a aprobat miercuri in unanimitate documentul. Reprezentantii diferitelor grupuri parlamentare din comisie au subliniat faptul ca sprijina aderarea Romaniei si a Bulgariei la UE. Romania ar putea ajunge la nivelul de trai din statele Uniunii Europene in 20 de ani, apreciaza ambasadorul Germaniei in Romania, Roland Lohkamp. "Romania ar putea sa ajunga la un nivel de trai echivalent cu cel al tarilor din Uniune in aproximativ 20 de ani", a afirmat Lohkamp la un seminar pe teme economice organizat de Ziarul Financiar. El a mai spus ca Germania va ratifica tratatul de aderare a Romaniei la UE si ca toate comisiile parlamentare germane au salutat raportul Comisiei Europene de monitorizare, prezentat in luna septembrie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.