Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) incalca propriul statut pentru a apara duopolul de pe piata telefoniei GSM, la numai cateva saptamani dupa o decizie curajoasa de a micsora tarifele de interconectare, a declarat, ieri, dire
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) incalca propriul statut pentru a apara duopolul de pe piata telefoniei GSM, la numai cateva saptamani dupa o decizie curajoasa de a micsora tarifele de interconectare, a declarat, ieri, directorul general al Telemobil, Piermario Di Pietro, transmite Mediafax. "Suntem socati de propunerea ANRC care, in opinia noastra, blocheaza competitia pe piata de telecomunicatii", a afirmat Di Pietro.
ANRC a publicat, saptamana trecuta, un proiect de decizie pentru amanarea punerii in aplicare a celei de a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare a altor operatori la retelele Orange Romania si Vodafone Romania, programata pentru 1 ianuarie 2007.
Tariful de interconectare reprezinta suma platita de o companie pentru ca propriii abonatii sa apeleze clientii Vodafone Romania si Orange Romania. "Printr-o decizie a ANRC, operatorilor Vodafone si Orange le-a fost impusa obligatia de a percepe tarife de interconectare orientate pe costuri. In ciuda faptului ca aceasta obligatie a fost impusa din 2002, un calcul al costului a fost finalizat de ANRC de-abia in acest an.
In aceasta perioada, Telemobil si propriii abonati au pierdut, alaturi de ceilalti operatori, sume considerabile, de ordinul zecilor de milioane de dolari, si au <<subventionat>> in mod indirect cei doi operatori GSM in perioada 2003-2006", a spus Di Pietro. In opinia lui Di Pietro, propunerea ANRC este neprofesionala si sfideaza regulile de protejare a investitiilor, prin crearea unui cadru de reglementare imprevizibil pentru toti jucatorii de pe piata. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.