Comisia de disciplina a FRF a amanat ieri luarea unei decizii impotriva Stelei, pentru declaratiile jignitoare si discriminatorii facute de Gigi Becali acum doua saptamani. CFR Cluj a depus un memoriu impotriva patronului Stelei dupa ce acesta a numi
Comisia de disciplina a FRF a amanat ieri luarea unei decizii impotriva Stelei, pentru declaratiile jignitoare si discriminatorii facute de Gigi Becali acum doua saptamani. CFR Cluj a depus un memoriu impotriva patronului Stelei dupa ce acesta a numit trupa sa "echipa ungureasca", iar arbitrii Sorin Corpodean si Miklos Nagy pentru jigniri dupa meciul Dinamo - Steaua. Conform modificarii operate de Comitetul Executiv in Regulamentul Disciplinar, la sfarsitul lunii septembrie, astfel de declaratii se pedepsesc, pe langa suspendarea si amendarea oficialului care le face, cu o penalizare de trei puncte, la prima abatere, pentru echipa de care apartine respectivul. Gigi Becali a mai fost suspendat dupa meciul cu Dinamo, pentru opt etape, pentru ca l-a acuzat pe Mircea Sandu ca a fost cumparat de Dinamo, insa declaratiile la adresa clujenilor si ale celor doi arbitri le-a facut dupa intrarea in vigoare a modificarii regulamentului. Ieri, toate partile au fost prezente la sediul LPF, mai putin Gigi Becali, care a declarat in repetate randuri ca nu recunoaste autoritatea morala a judecatorilor. "S-a acordat un nou termen, pentru aducerea de noi probe, s-a amanat pentru data de 9 noiembrie. Este o problema procedurala, cei de la Comisie au stabilit asta, pentru ca nu erau suficiente probe. Toti trebuie sa aduca probe: si noi, si Muresan, si Corpodean, si Miklos Nagy", a declarat la iesirea de la audieri Valeriu Argaseala, directorul executiv al Stelei, care a fost insotit de Catalin Ciubota, avocatul ros-albastrilor. Iuliu Muresan, cel mai aprig contestatar al lui Becali, era dezamagit de decizia de amanare si s-a declarat sceptic in privinta depunctarii ros-albastrilor, cu care CFR Cluj se afla, in acest moment, in lupta directa pentru locul secund in clasament. Acesta a dezvaluit ca gruparea din Ghencea si-a aparat patronul sustinand ca nu detine nicio functie oficiala la club. "Stelei i s-a cerut sa dovedeasca faptul ca Becali nu mai indeplineste nicio functie oficiala la club. Daca nu are functie oficiala, atunci de ce vorbeste in numele Stelei? Ma asteptam la acest lucru, insa comisia nu poate trece cu vederea declaratiile lui, pentru ca altfel va continua in acelasi fel. Sunt foarte nemultumit", a spus Muresan. Acesta a sustinut ca nu vrea penalizarea Stelei cu orice pret. "Eu m-as multumi ca Gigi Becali sa fie declarat persona non-grata sau sa-si schimbe atitudinea, sa nu mai jigneasca pe nimeni. Asta daca este in stare, daca nu, sa ia tranchilizante. Eu nu am cerut depunctarea, nu mi se pare normal ca atunci cand gresesc spectatorii sau un oficial al clubului, sa fie depunctata echipa. Nu este normal, pentru ca echipa munceste, dar nu este normal nici sa nu se ia nicio masura. Eu am cerut sa fie sanctionati", a spus Muresan.
Corpodean no comment
Sorin Corpodean, arbitrul care a condus meciul Dinamo - Steaua, scor 1-0, fiind vehement contestat de catre ros-albastri pentru eliminarea lui Thereau si a lui Nicolita, primul trimis la cabine la semnalizarea asistentului Miklos Nagy, nu a facut prea multe comentarii la iesirea de la audieri. "Stiti foarte bine ca nu vreau sa comentez si nici nu ma intereseaza subiectul. Nu pot accepta astfel de declaratii, atat timp cat nu ma simt indreptatit sa fiu apelat cu astfel de cuvinte. Nu pot sa stau la TV, sa fiu jignit, asa cum isi permite domnul George Becali sa ma eticheteze", a spus Corpodean, care a fost numit "hot", "zdreanta" si "spagangiu" in timpul unei emisiuni tv difuzate in direct. Miklos Nagy, facut "tusier ungur" de Gigi Becali, a precizat ca nu este deranjat de amanarea cazului, adaugand ca este pregatit sa se adreseze si instantelor civile, dupa ce se va lua o decizie pe cale sportiva. Interesant este ce dovezi suplimentare solicita Comisia de disciplina, in conditiile in care au fost depuse casetele video cu declaratiile lui Becali si cum va gestiona forul federal aceasta situatie delicata, in conditiile in care regulamentul spune clar ca Steaua trebuie depunctata, o masura insa greu de luat impotriva unor jucatori care au castigat meciuri pe teren si care trebuie sa plateasca acum pentru gura sloboda a patronului, la care se adauga si presiunea masei de suporteri ros-albastri. Ramane, de asemenea, de vazut cum va dovedi Steaua ca Gigi Becali nu are nicio functie oficiala la club, in conditiile in care afirma public ca face echipa, transfera jucatori si, cel mai important, a acceptat ultima suspendare dictata impotriva sa, spunandu-i direct celui pe care il jignise, Mircea Sandu, ca a vorbit prostii si si-a meritat pedeapsa. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.