Discret si delicat, asa cum a si trait, a plecat dintre noi pictorul si profesorul Ion Pomponiu. Absolvent al Academiei de arte frumoase din Iasi, membru al Uniunii Artistilor Plastici, a desfasurat o sustinuta activitate profesionala, semnand tablou
Discret si delicat, asa cum a si trait, a plecat dintre noi pictorul si profesorul Ion Pomponiu. Absolvent al Academiei de arte frumoase din Iasi, membru al Uniunii Artistilor Plastici, a desfasurat o sustinuta activitate profesionala, semnand tablouri situate de fiecare data de catre colegi sau iubitorii de arta, in descendenta celor mai valoroase traditii ale picturii moderne romanesti. Dotat cu un simt de observatie si, mai ales, cu un humor de factura speciala, a fost antrenat si a participat la un numar impresionant de farse si glume, ramase, peste ani, memorabile, urmand pe semne sa fie incluse, candva, in mod natural, in mitologia farselor romanesti. Apropiat, confident si prieten al multora dintre artistii importanti ai epocii, s-a bucurat de pretuirea speciala a acestora. Toma Caragiu, Nichita Stanescu, Eugen Barbu, Ion Baiesu, Gheorghe Pitut, Octavian Nitulescu, Ion Frunzetti, Constantin Piliuta, Mircea Veroiu sunt doar cateva dintre personalitatile alaturi de care - dupa legi necunoscute ale existentei - s-a aflat in rastimpuri. In filmele celui din urma, fiind prezent in roluri episodice, dar memorabile.
Principialitatea, modestia si inflexibilitatea morala - reprezentand singura "avere" pe care i-au putut-o lasa minunatii sai parinti - l-au insotit si i-au fost de capatai pana in ultima clipa, cu pretul, desigur, al unui nesfarsit lant de privatiuni si dificultati, de multe ori insuportabile. Adio unui adevarat artist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.