Primul numar al publicatiei SpectActor, revista de cultura si informatie teatrala editata de Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, a aparut in aceasta toamna odata cu deschiderea stagiunii 2006-
Primul numar al publicatiei SpectActor, revista de cultura si informatie teatrala editata de Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, a aparut in aceasta toamna odata cu deschiderea stagiunii 2006-2007. "Revista SpectActor isi propune sa reflecte viata teatrului craiovean, dar, atenta la noutatile care apar permanent, si pe cel national si european, in datele lui profunde", isi prezinta intentiile in editorial Mircea Cornisteanu, directorul Teatrului "Marin Sorescu". "Ne adresam, deopotriva, truditorilor din teatru, actori dramaturgi, regizori, scenografi, dar, in egala masura, si Spectatorului...". Revista intra astfel in randul publicatiilor specializate pe teatru, putine la numar, de altfel. In acest prim numar sunt prezentate pe larg turneele internationale ale teatrului craiovean, cu spectacole din stagiunea trecuta, la sectiunea Globe-theatre. Ancheta SpectActor, realizata in randul oamenilor de teatru, are o tema de actualitate "Cum sunt jucati dramaturgii romani. Raspund Stefan Caraman, Gheorghe Truta, Raluca Tulbure, Geo Balint si Marius Dobrin. Revista isi propune si o prezentare discreta a "Teatrului din sertar" in acest numar fragmente din piesele "La vanatoare de draci" de Liviu Ioan Stoiciu si "Manole 3D" a Adinei Dabija. Un prim interviu, Harold Pinter in dialog cu Michael Billington, o sectiune Inedit, Patrel Berceanu - Dramatismul liricii si poezia teatrului, o prezentare pe larg a Festivalului International Shakespeare 2006, sunt cateva dintre rubricile care atrag atentia in acest prim numar al SpectActorului, o publicatie pe care o dorim cam mai longeviva. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.