Conducerea FR Baschet are ganduri mari pentru spectacolul aniversar pe care-l va organiza, in luna decembrie, cu ocazia implinirii a 75 de ani de existenta in peisajul sportului romanesc. In acest sens, cu sprijinul fostului presedinte al COR, Ion Ti
Conducerea FR Baschet are ganduri mari pentru spectacolul aniversar pe care-l va organiza, in luna decembrie, cu ocazia implinirii a 75 de ani de existenta in peisajul sportului romanesc. In acest sens, cu sprijinul fostului presedinte al COR, Ion Tiriac, al Ambasadei SUA la Bucuresti, dar si al singurului baschetbalist roman care a evoluat in campionatul profesionist nord-american, Ghita Muresan, staff-ul FRB vrea sa organizeze un eveniment de amploare, intitulat sugestiv "Zilele Baschetului", in cadrul caruia va fi invitat sa participe unul dintre celebrii fosti mari jucatori ai NBA, Michael Jordan, Larry Bird sau Earvin "Magic" Johnson. "Prin intermediul lui Ghita Muresan speram sa avem ca invitat special unul dintre marile nume din NBA si ma refer la fostii jucatori Larry Bird, Magic Johnson sau Michael Jordan. Pentru Romania baschetbalistica ar fi un mare eveniment, o mare sarbatoare", a declarat presedintele FRB, Carmen Tocala, adaugand ca aniversarea propriu-zisa va avea loc pe data de 11 decembrie, de la ora 19, la Teatrul Odeon din Capitala, spectacolul urmand sa se deruleze sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei. In premiera, presedintele FRB a dezvaluit faptul ca in cadrul spectacolului va fi prezentata istoria baschetului, incepand cu primele atestari ale acestui sport in Europa, in tablourile unor pictori olandezi, din 1620. "Dorim sa oferim ceva special cu ocazia aniversarii FRB. Spectacolul se doreste a fi o retrospectiva a istoriei baschetului. Tot in cadrul aniversarii vor fi oferite 70 de medalii de catre Presedintia Romaniei, sub patronajul careia se va desfasura evenimentul", a mai spus Tocala, precizand ca FRB isi doreste sa ofere distinctii tuturor fostilor mari antrenori si jucatori. Conform primelor calcule, bugetul estimat pentru organizarea evenimentului este de aproximativ 35.000 de euro, suma care va fi acoperita din diverse sponsorizari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.